torsdag 8 september 2011

Födelsedagen

Haralds födelsedag börjar gå mot sitt slut! Jag tror han är rätt nöjd!

Vi sitter nu framför TV:n och väntar på att Julius skall komma hem. Han är på Coffee Night i skolan. Eleverna i High School har en liten "social" med pizza och allmänt snack. Ska bli spännande att höra hur han haft det när han kommer hem. Han blir skjutsad av Astrid.

Harald var och simmade med Julius efter skolan och lämnade sedan tillbaka honom på skolan. Sedan åt vi andra, alltså födelsedagsbarnet, Eilika och jag födelsedags middag hemma. Det var beställt Räkor i fint sällskap och det fick han. Det är alltså frästa champinjoner, zucchini, purjolök, röd paprika, vitlök, chilisås och räkor serverat tillsammans med pasta. Mycket gott! Till det en flaska gott Spice Route rödvin. Alltså inte läge för oss att ut och köra bil! Bra middagsval när Julius inte är hemma för han tycker inte om just den maträtten. Vi andra älskar den!

När Eilika och jag kom hem (då var ju Harald redan och simmade med Julius) så hade vi en mycket orolig och ledsen Whiskey hemma. Eilika och jag var inne på kontoret ett bra tag men Whiskey var inte nöjd. Han  skrek och klättrade på bur gallret. När jag skulle gå bort till köket för att påbörja middagen så sakta så fick Whiskey och hans bur följa med. Men det hjälpte inte. Han fortsatte att skrika och vara orolig. Så han fick flytta "hem" till kontoret igen och vi lämnade honom i fred. Hjälpte inte mycket :( Han skrek där borta ända tills.......husse kom hem! Harald gick för att titta till honom och han tystnade! Harald satte sig och pratade lite på Skype och Whiskey var nöjd! Helt klart Haralds pippi! Nu är han lugn där borta på det mörka kontoret, fast helt natt svart är det ju inte. Han har Simonstowns gatlyktor som lyser upp lite!

Idag började även en ny gardenboy; Solly. Han är Eunice kusin och fick ersätta Emanuel. Emanuel kan ju bara komma på lördagar numera, vilket är en dålig dag. Och två gånger sedan jag kommit tillbaka från Sverige har han inte dykt upp. O-bra! Solly jobbade på bra och verkar mer noggrann och ansvarstagande än Emanuel. Men han är ju äldre också. Harald sa just att Solly var duktig och jobbade bra när vi hörde ett gigantiskt KRASH! Solly tippade barbordet nere vi poolen för att vattnet skulle rinna av, efter att ha spolat det rent, och krasch så ramlar glasskivan rätt ner i betong plattorna. Det blev MYCKET glassplitter kan jag säga. Stackarn! Han trodde glasskivan satt fast. Han bad om ursäkt säkert 1000 gånger när jag skjutsade dom till Simonstown. Han får jobba kvar! Det var en olyckshändelse!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Jag hittade din blogg av en slump och det är spännande att se hur ert liv i Sydafrika funkar!
    Har själv bott och spenderat mycket tid i Sydafrika, mest Kapstaden och är gift med en sydafrikansk man. Vi kommer nog även flytta dit om ett år med våra barn.
    Vad saknar ni mest med Sverige?

    Anna

    Ps. "Gardener" är mer politiskt korrekt än det lite förlegade "Garden boy"!

    SvaraRadera