fredag 14 september 2012

Godispeng

Jag har inte slutat att förfäras över hur mycket godis ungarna får i Eilikas skola. Nu har det blivit ännu värre då dom nu tar första klassarna till Tuck shop en gång i veckan. Varje tisdag ska Eilika helst ha med sig R6 för att kunna handla i skolans affär. Syftet är, enligt lärare och rektor, att lära sig hantera och räkna pengar. Hmmm.....måste finnas ett bättre sätt än att ungarna ska få i sig ÄNNU mera godis. Utöver detta besök till affären varje vecka så har jag räknat ut att Eilika får en eller flera godis bitar i princip VARJE dag. Skit bra för tänderna!

Det är ju jätte svårt att säga till lärare och Eilika att hon inte får godis när alla andra får det som uppmuntran. Men nu har Harald och jag ett knep! Eilika har nu en liten burk i sin ryggsäck där hon samlar det godis hon får eller köper. Vi tömmer burken varje kväll och stoppr godiset i en annan burk här hemma. Varje fredag kommer vi att räkna godisbitarna och hon får R1 för varje godisbit. Hon kan alltså genom att spara sitt godis, som hon sen får äta på fredag eftermiddag eller lördag, spara pengar men ändå få äta sitt godis. Fast då inte godis varje dag! Vi har precis börjat med vårt nya system. I måndags "glömde" damen i fråga att spara sina 2 klubbor hon fick av golfläraren. Men i tisdags så köpte hon en isglass och en godisbit i affären. Godisbiten sparade hon i burken! I dag var det redovisning och hon hade 4 godis bitar i sin burk och fick alltså R4! 



Bra jobbat Eilika! Karius och Baktus är däremot skitsura!

1 kommentar:

  1. Skrämmande!! Det måste väl finnas bättre saker att köpa för att barnen ska lära sig att hantera pengar! Jättebra system som ni hittat på :)

    SvaraRadera