söndag 2 september 2012

Guldbröllop

I går kväll var Harald och jag och firade våra vänner Tony och Kates guldbröllop! I går, den 1 september för 50 år sedan gifte dom sig. Helt otroligt att ha varit gifta i 50 år! Harald, det är bara 31 år kvar!

Vi var väldigt hedrade att bli bjudna på denna tillställning. Vi var ca 20 personer totalt. Det var barn och barnbarn, Tonys bror hade kommit från England och några av Tony och Kates allra äldsta vänner. Och så vi! Tony och Kate var ju och hälsade på oss på Aspö i somras. Dom här föräldrar till Helen. Våra vänner Helen och Dave som hjälpte oss när vi köpte huset och Helen som tog hand om vårt hus innan vi flyttade hit. Dom är alla 4 verkligen riktigt goda vänner.

Festen var på den berömda och populära restaurangen Peddlers och the Bend i Constantia. Vi träffades kl 18 för en drink och kl 19 satt vi oss ner vid dukade bord. Det fanns 2 olika förrätter, huvudrätter och desserter att välja mellan. Mycket god mat! Sen blev det tal och hurrar rop och så, som engelsmän alltid gör, sjöng vi For thay are jolly good fellows. Trevlig kväll med många skratt! 


Tony och Kate på Södern II i Karlskrona i somras. Denna bilden förstorade jag och satt i guldram som present till dom. Dom ville inte ha presenter utan bara dela dagen med sina vänner och gemensamma minnen. Och denna tavla var ju ett minne!

Hemma var Julius och Eilika. Julius var barnvakt, vilket inte händer så ofta. Inte för att han inte vill utan för att vi går inte ut utan barnen så ofta. Det hade gått jätte bra. Julius är verkligen jätte duktig. Dom åt tacos framför TV:n, hade disco med Julius disco lampa, dom hade ritat, lekt i Eilikas rum och läst 2 sagor. Eilika ville att Julius skulle sitta utanför hennes rum tills hon somnade för hon var lite orolig. Det hade han naturligtvis gjort. Det hade tagit 5 minuter innan hon somnade enligt Julius. Bra knep, att trötta ut henne rejält! Eilika var så nöjd i morse och berättade att Julius varit så snäll och suttit utanför hennes rum ÄNDA tills hon somnade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar