onsdag 20 augusti 2014

Date night

Tiden bara springer iväg! Jag har ju helt missat att berätta om makens och min date night i onsdags och nu har det redan gått en hel vecka!

I onsdags kväll så var Harald och jag på Steenberg Wineclub Sparkling Sauvignion release tasting! Det var alltså vinprovning, exklusivt för vinklubbens medlemmar, på bubbel som snart skall släppas på marknaden. Bubblet är alltså inte ens tappat ännu men på god väg.

 



Vinmakaren förklarar proceduren i att göra mousserande vin.
 

Rejäla vintankar!
 


Nere i vinkällaren fick vi prova 3 mousserande viner, som kommit olika långt i processen att bli färdigt bubbel.

Vi var väl en 8-10 pers som var där och det hela höll på i en timma. Ute så stod regnet som spön i backen och stundtals var det svårt att höra vad vinmakaren sa då regnet dundrade på taket. Mycket trevlig och lagom tillställning!

Efter vinprovningen så lyxade vi till det med middag på Bistro 1682 som ligger på vingården. Kvällstid serverar restaurangen tapas av olika slag. Vi beställde in säkert 5-6 olika smårätter, bland annat ostron att börja med och ost till avslutning, samt en flaska av vingårdens goda shiraz. Detta kalas gick på knappt 450.-! Mycket gott och jätte mysigt! Barnen var hemma och tog hand om sig själva!
 


Snyggare middagssällskap får man ju leta efter!
 

Hela Constantia för våra fötter när vi gick ut till bilen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar