onsdag 8 oktober 2014

Heldag

I går agerade Harald, Eilika och jag vinguider åt familjerna Arlbrandt Sr och Arlbrandt Jr! Liiite tråkigt väder, stundtals i alla fall, men vi är ju svenskar så det störde inte oss så mycket. Det var lite mulet och vinden var i kyligaste laget. Men med jämna mellanrum tittade solen fram och då blev det varmt och härligt!

Vi började med att träffas på favoriten Steenberg i Tokai kl 10.00. Vikingar som vi är så trotsade vi vinden och satt ute. Efter att ha provat 6-7 viner och blivit guidade genom varje vin av en superb tjej så stuvade vi om oss i Haralds och min bil och körde mot Paarl. Vi bestämde att det är bättre att vi kör så kan vi guida på vägen dit och dom som inte har turen att bo här permanent som vi kunde prova vin i stället.

Något försenade anlände vi till vårt bokade bord för 9, på restaurangen på Spice Route Winery. Då vinden fortfarande var kall och molnen seglade förbi med jämna mellanrum så fick vi ett bord inne. Det blev en lång och god lunch! Tog lite väl lång tid att få in maten tycker jag. Speciellt då det var långt i från fullsatt i restaurangen. Men i övrigt var servicen god, vilket den oftast är här i Kapstadsregionen.

Efter lunch med kaffe så bestämde vi oss för att hoppa över vinprovningen på Spice Route (tiden rann i väg och dom höll på att renovera i vart och vartannat hörn) och bege oss till nästa vingård på schemat. Det blev den mycket vackra vingården Hartenberg i Stellenbosch. Där är inte bara vackert utan dom har fantastiskt goda viner också. Bra kombination!

Hartenberg var det länge sedan vi var på så nu åkte kameran fram (efter allmän begäran). Vi lyckades smaka av minst lika många viner som på Steenberg och även här med en mycket duktig och trevlig guide. 



Nu på seneftermiddagen så mojnade vinden och solen värmde så skönt!
 

Det blommar överallt!


Arlbrandts Sr NJUTER!
 

Lisa gav oss många skratt med sin beskrivning av vinerna!
 


 

Vi handlade naturligtvis på oss en del vin, precis som på Steenberg. 


Krassen anses näst intill vara ogräs här i Sydafrika. Men här gör den sig verkligen!
 

Och vita kallor överallt! 
 

En rejäl kaprifol!
 

Efter att vi hade handlat så var det stängningsdags men vi stuvade in vinet i bilen och gick på en vacker promenad innan vi körde mot Kapstaden igen.
 


Lisa, Slema, Tyra och Eilika på upptäcksfärd!
 




 Fantastiska omgivningar!


Selma, Tyra, Eilika och Harald inspekterar vinrankorna som redan har små kart.
 

Långa och många led med vinrankor!
 

Vackra och informativa skyltar vid varje fält.
 


Tillbakaresan tog lite tid på grund av mycket trafik. Kolla handen som håller i dörren till skåpbilen! Only in Africa!

Eftersom klockan redan var mycket när vi körde från Stellenbosch och vi var tvungna att hämta Arlbrandts bil som vi lämnat på Steenberg så bestämde vi oss för att göra dagen till en riktig heldag. Efter det att bilen var hämtad så körde vi tvärs över vägen och åt en god middag på Cape Town Fish Market tillsammans! Så det blev dryga 10 timmar tillsamman och så roligt och trevligt vi hade det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar