lördag 25 oktober 2014

Uppdatering

Har nu läst på NSRI´s hemsida vad som hände med kanotisten som blev räddad framför våra ögon i går.

Det visade sig att dom var två stycken i en tvåmannakanot som blev räddade. Dom hade tidigare paddlat tillsammans med två andra kanoter men kommit ifrån varandra. Den ena killen hade ramlat ur kanoten och lyckades inte ta sig upp igen så han hade hängt sig fast i kanoten i över en timma. Kompisarna som kommit i land i Fish Hoek larmade livvakterna vid stranden i Fish Hoek att dom saknade två personer i en kanot och samtidigt hade någon sett kanoten från sitt fönster och larmat NSRI.

NSRI hittade kanoten snabbt i den höga sjön, vilket vi såg från vårt middagsbord. Kanoten var klarröd och han som fortfarande satt i kanoten hade en neonfärgad topp på sig. Båda männen och kanoten bärgades. Båda var nedfrusna och killen som legat i vatten fick tas till sjukhuset pga svår nedkylning. 

Slutet gott allting gott! Båda mår nu bra! Så det var inte en ensam man som var ute och paddlade men jag tycker ändå inte det var så smart att ge sig ut i den vindstyrkan. Enligt NSRI så blåste det drygt 23 m/s i byarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar