lördag 5 september 2015

Nu blommar det!

Nu är det vår och i helgen ska det bli kanonväder! I går var det jätte fint och varmt och idag är det ännu finare. Det är redan nu 20C på sydväggen och klockan är inte ens 10 på förmiddagen. Härligt, härligt! Och när det är så varmt även på sydväggen så blir det snabbt varmare inne, vilket resulterar i en betydligt gladare bloggerska. Jag klarar verkligen inte av att det är kallt och rått inomhus! Jag kan helt enkelt inte vänja mig vid att det är kallare och råare inne än ute. Ytterst irriterande och sätter sig som en fuktig och kall yllefilt runt mitt humör. Stackars mina medmänniskor! 

Men nu är det skönt och varmt. Nästan lika varmt inne som ute! Och så blommar det! Överallt blommar det. Vårblomningen i Västra Kapprovinsen är helt makalös! I morgon ska vi göra en bilutflykt och åka och titta på blomsterprakten. Vi tänkte köra upp längs västkusten till Citrusdal. Det är drygt 20 mil upp dit men vi lär se mycket vackra blommor. Höll på att ändra planerna eftersom det ska bli ännu varmare och finare väder i morgon men risken är ju då att vi missar hela blomningen. Det är trots allt vår och nästa helg kan det mycket väl vara kallt och regnigt. Då stänger sig blommorna och är inte mycket att se. Nej sol och värme är det perfekta blomskådarvädret. 

Men det blommar även här hos oss. Hela kyrkogården är full med vita blommor. 


-"Jag sitter duktigt nu! Kan ett få ett "VARSÅGOD" tack så att jag kan springa i full fart ner för slänten nu!" Inte bara vita utan även små, små lila blommor!

Minns ni den gula fina blomman som jag tog in och satte i en blå Marimekko skål? Så här vackert är bladverket på den busken.
 


Bladen ser ut som blommor dom också. 

I nästa inlägg lär det bli många blombilder!

1 kommentar: