fredag 25 september 2015

Skolutflykt

I onsdags åkte alla i årskurs 4 på AISCT till den botaniska trädgården Kirstenbosch på utflykt. Eller studiresa heter det kanske. Dom har läst om hur växter är uppbyggda etc i naturvetenskapen den sista tiden och denna utflykten fick bli avslutningen på det kapitlet.

Jag följde med, tillsammans med 5 andra föräldrar, för att bistå fröken om så skulle behövas. Jag kan säga att det behövdes knappast. Barnen var otroligt duktiga och Mrs Nel har en otrolig disciplin på dom. Den andra klassen däremot är det lite si och så med och intressant nog hade dom bara 2 föräldrar som följde med. Men vi föräldrar njöt av den vackra omgivningen och så fick vi ju chansen att umgås lite också. 


Glada Mrs Nel med båda klasserna i släptåg. Dom har precis gått av skolbussen.
 

Eilika med sina knaskompisar Nina och Isis!


Klass 4DN. Skolkeps är obligatoriskt!
 

Utsikten från Kirstenbosch är magnifik.
 

Uppe bland trädtopparna på gångvägen Boomslang.  


Barnen hade ett häfte med diverse uppgifter dom skulle göra under promenaden runt trädgårdarna. Alla frågor och uppgifter betygssätt sedan. Ingen nöjesutflykt här inte!


  Här ska dom rita av en protea och namnge alla beståndsdelarna.


Det finns massor av olika proteor och dom är alla otroligt vackra.
 

En liten paus!
 


Barnen fick klättra i det mystiska trädet i den förtrollade skogen. Men dom fick vara tysta eller viska så att dom inte störde dom små féerna och älvorna. Hon är fiffig den där Mrs Nel ;)
 

Jo en del djur såg vi förstås också. Här en guinea fowl! Eller mormorhöna som den heter i vår familj!

Efter att ha vandrat runt i trädgården i två timmar var det dags för lunch. Alla var tvungna att sitta ner och äta i lugn och ro först, innan dom fick lov att springa runt och leka.
 

Pojken i mitten har en speciell plats i Eilikas hjärta. Det kan man förstå! Söt som en docka!Fri lek vid bäcken! Men alla måste vara inom synhåll för fröken.
 

Vätskepåfyllning!
 

Allt skräp ihopplockat och skorna på. Dags att knalla till bussarna.
 

Båda klasserna med sina fröknar!
 

Lätt trötta i väntan på dom som behövde gå på toa innan hemresan!

En härlig dag! Eilika lämnade önskemål om att åka dit snart igen och äta picknick. Det får nog bli en utflykt med familjen på Spring break. Bara en vecka kvar sedan är det lov en vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar