måndag 7 september 2015

Utflykt

Igår pallrade vi oss iväg på utflykt. Det blev en lyckad misslyckad utflykt! Målet var ju att se vårblommor och att äta lunch i Citrusdal trakten. Det blev väldigt lite blommor, lunchen var inte vad vi tänkt oss och orten med det vackra namnet Citrusdal visade sig vara ett av dessa ställen som Gud glömde! Men som sagt, utflykten blev ändock lyckad!

Vi började med att äta frukost ute. Det var redan 22C varmt på morgonen men vi märkte att vinden höll på att vända och att vi säkert kunde räkna med regn framåt kvällen. Efter att ha promenerat hunden och ätit frukost så kom vi iväg klockan 10. Premiärutflykt för Idefix blev det! Han lastades in i bakluckan och matte hade packat med koppel, vatten, filt och tuggisar.

Vi körde N7:an mot Citrusdal! Som jag sa i tidigare inlägg så är det ca 20 mil dit. Vägen är otroligt vacker och termometern höll sig runt 30C. Vi lyssnade på ljudboken Morsning och goodbye med Magnus Härenstam och så lite Hicke Hiskelig förstås. Jag hade Googlat var man kunde äta i området kring Citrusdal och jag kan ju säga att utbudet var rätt så knapert. Men jag hade hittat i alla fall 2 ställen i bergspasset precis innan Citrusdal. Vi körde förbi Kardoesie som kom först. Det såg lite fullt ut och inte jätte lockande. Bara ett par minuter därefter så hade vi Hebron på vänster sida. Det såg mysigt ut. Svängde in och lastade ur hunden. Men tyvärr visade det sig att Eskom behagade att bjuda på ett planerat elavbrott i området. Tjejen på restaurangen sa att dom hade ett väldigt begränsat utbud, utan el, och att det skulle dröja rätt länge innan vi skulle få någon mat. Eilika var jätte hungrig så det kändes ju inte så kul. Hon kunde däremot föreslå stället på andra sidan vägen. Det var ett stort ställe så dom hade generator. Så vi stuvade in vovven i bilen igen och körde över vägen. 

Jodå, Piekenierskloof Mountain Resort var stort och tjusigt! Jag sprang in och rekade om det passade sig att ta med sig en stor vit hund in också. Nej tack! Vita dukar och tjusigt värre. Vare sig vad vi ville ha eller hundvänligt!

Körde ner till Kardoesie igen för att kolla. Nej dom hade ingen generator och alla bord var fulla. Även till deras butik var det lång kö så nej tack.

Ok, då kör vi väl ner till Citrusdal, där hittar vi säkert något! Precis på väg ner för berget ser jag en skylt till The Old Village och det kände jag igen från mitt Googlande. Vi svängde av! Mysigt ställe och hunden jätte välkommen. Vi fick ett perfekt bord i ena hörnet av deras "stoep" (trappa/veranda). En dam kom genast med en skål och vatten med is till Idefix. Vi fick beställa dyck men det kom inga menyer. Harald gick för att kolla och då visade det sig att det var buffé. Det var därför jag inte valt det stället! Men det fick bli så i alla fall och vi fick i oss varm mat. Dom hade bland annat grillade fläskkotletter på buffébordet.


Restaurangen i ett gammalt postkontor från 1725!
 

Soligt och varmt!


Idde fick eget hörn!
 

Eilika fick låna pappas kamera!
 


Vi befann oss i ett område där huvudspråket är afrikaans. Gamla fina skyltar!


Hela dalen nedanför den gamla gården Modderfontein farm, där posten och handelssbutiken legat för länge, länge sedan!

Efter maten gick tjejerna på toa och Harald gick ett varv med Idefix. När vi kom ut på gårdsplanen igen så släppte Harald Idefix. Vilken lycka att få se matte igen! Jag hade ju varit borta såååå länge!En sista klunk vatten innan bagageluckan stängs igen!

Vi körde ner till Citrusdal som bestod av en dammig huvudgata med gamla nedgångna hus och butiker. Näst intill helt folktomt och allt var stängt! Inte en restaurang i sikte. Nej Citrusdal låter betydligt trevligare än vad det är.
 


 Men stora odlingar med citrus såg vi alla fall!

Än så länge inga blommor så vi bestämde oss för att köra närmare kusten och ner mot Darling. Hamnade på en lång grusväg, vilket vi gjort förut. Minns ni mamma och pappa?! Men vi kom till Darling till slut men inte mycket till blommor. Sista biten ner mot kusten så hittade vi dock ett fält. Vackert men inte alls den prakt som jag hade förväntat mig. Blommor på ena sidan och strutsar på andra sidan vägen.
Strax innan 17.30 var vi hemma igen. Vädret slog om precis när vi körde från Citrusdal. Från 29C till 19C på en gång! Vinden tog i och när vi var hemma igen så var det mulet och blåsigt. Harald åkte och köpte kinamat för laga mat kände vi inte riktigt för.

Nej, det får nog bli till att bita i det sura äpplet och stå i kö för att komma in till blomreservatet Postberg Flower Reserve i Langebaan nästa söndag. Jag VILL se blomsterprakten! Håll tummarna för sol!

2 kommentarer:

 1. Kom ni till Langebaan/Postberg i år? Det skall vara riktigt bra blomår säger dom från golfklubben.
  Hälsningar
  Claes Ryding

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej vi har ju inte det! Kanske, kanske på söndag!

   Radera