måndag 30 maj 2016

Clay Café och tjocka

I går var Eilika och jag på Clay Café i Hout Bay. Vi har varit där några gånger tidigare, bland annat hade Eilika sitt 9-års kalas där. 

Det är ett mysigt ställe där man själv får måla och dekorera porslin. Det man målat bränns sedan och 2 veckor senare får man hämta sina alster. Man kan även äta lunch eller fika samtidigt som man målar. Perfekt mor och dotter aktivitet! Vi målade två saker var och vi kommer precis hinna få tillbaka dom innan vi flyger hem till Sverige.


Lite paus i målandet! Pizza till Eilika  och kycklingsallad till mig.


Djup koncentration!

På vägen hem igen stannade vi till vid vår lokala snabbbutik för att köpa några saker. Och titta vad vi hittade på godishyllan! Lite väl saftigt pris dock. Jag håller mig nog tills jag kommer hem!
 

3 gånger så dyrt än i Sverige! Och vaddå Terry´s Daim?! Vem är Terry?

Kylig natt igen vilket resulterade i en rejäl dimma på vissa platser. Lamporna i Simonstown syntes inte  när jag vaknade. Lättade något innan vi körde på morgonen. Uppe på bergen var klart och solen på väg upp. Men nere i Constantia och Cape Flats var det tjocka. Uppe från Ou Kaapseweg såg det ut som rosa sockervadd. Detta väderfenomen gjorde att trafiken gick mycket långsamt. Alla körde sakta för att titta på det vackra och många stannade för att fota i morgontrafiken. Jag hade ju min fotograf Eilika med mig! Hon fotade i farten.


Bergen längst bort med den vackra soluppgången.
 

Där nere ser man alltså fullt med hus och bilar i vanliga fall! Idag var allt täckt i rosa sockervadd!


Tafelberget badar i sockervadd!
 

När vi kom ner från berget så kändes det som att köra i lättmjölk!
 

Detta unnade jag mig innan det var dags för att laga middag idag! 

Om 15 dagar flyger vi! Mamma, vi landar alltså den 16 i Köpenhamn! Puss på dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar