onsdag 18 maj 2016

Stolt, stolt,stolt!

Jag är så stolt och mäkta imponerad av vår dotter!



Som ni kanske har koll på så läser Eilika svenska på distans. Hon började när hon började 4:an och vi valde Svenska Distans för hennes studier. Kan varmt rekommenderas! Det är inte alls betungande, det enda är att vi måste ta oss tid att göra svenskan. Det blir stötvis. Vid sidan om svenska undervisningen så pratar vi ENBART svenska hemma, vi rättar Eilika när hon säger något fel, hon återberättar alltid sin skoldag och allt som händer för oss på svenska (då rättar vi inte lika mycket men hon försöker verkligen hitta dom korrekta svenska orden), vi tittar på svensk TV, hon läser mycket på svenska (också stötvis beroende av tillgång till svenska böcker) och vi reser hem till Sverige minst en gång per år. Och så prenumererar vi på Sverige bästa barn/ungdomstidning KP! Eilika var nyss fyllda 4 när vi flyttade hit och har alltså aldrig gått i svensk skola.

För några veckor sedan tog Eilika ett centralprov i svenska. Idag fick jag hennes resultat redovisat, från hennes lärare Christian. Så här skriver han:

Hej Eilika och Gabriella

Här kommer mina kommentarer kring testet.

Läsförståelse

För att uppnå godkänt krävs 13 rätt av 18 möjliga. Du hade 17 rätt! Ett väldigt bra resultat där du visat mig att du kan läsa bekanta och elevnära faktaberättelser med en grundläggande läsförståelse. Du uppnår godkänt med god marginal.

Skriva en faktatext

Du visar att du med god marginal når kravnivån att kunna återge en enkel faktatext så att innehållet klart framgår. Du visar också att du kan använda ämnesspecifika ord och begrepp. Minst fem av stödorden (det var kravet) från varje bild finns med i texten och används korrekt. 

Eilika, du har gjort fantastiska resultat och du ska vara stolt över dina svenska kunskaper. Hade du varit en elev i en svensk skola hade du legat i topp. :)

Snart dags för ett skypesamtal?

Mvh

Christian


Men hallå!!!! Visst är hon duktig?! Det mesta i hennes liv är ju faktiskt på engelska. Bara engelska i skolan, pratar bara engelska med kompisarna och när hon leker så pratar alla hennes Barbies och Polly Pocket bara engelska. 

Ja något rätt har vi gjort! En klapp på axeln till dom stolta föräldrarna också. Att vara konsekvent och envis visar helt klart resultat!

Och ett stort tack till Christian (som för övrigt jobbar som lärare i Moskva!!) och Svenska Distans! Du är en av anledningarna till att hon tycker det är roligt med svenskan!



 

1 kommentar: