tisdag 21 juni 2016

14160 km

OM vi skulle ha tagit bilen från Kapstaden till Karlskrona så skulle det ta 185 timmar och sträckan vara 14160 km, enligt Google. 

Nu tog vi inte bilen hela vägen, utan bil till Cape Town International, flyg till Köpenhamn (via Doha och Oslo?!), tåg Köpenhamn-Karlskrona och bilfärja från Karlskrona till Aspö. Det tog 30 timmar från dörr till dörr!

Men innan vi lämnade the fair Cape så var det fullt ös med planering och förberedelser. Och en del tid användes för att umgås med vänner också. Eilika klämde in två sleepovers hemma hos oss. Tvillingarna näst sista helgen och Amy sista helgen. När Amy skulle sova över så bjöd vi även hennes mamma och lillasyster på en riktig svensk köttbullemiddag.


 Köttbullar med potatis, sås och lingonsylt blev uppskattat!


Jag röjde, plockade undan och tvättade fönster sista helgen hemma.
 

En sista strandpromenad med världens goaste hund!
 

 Det årliga tandläkarbesöket avklaras innan Sverigeresan. Inga hål i någon av familjens tänder!


 Upprensning även på kontoret. Då hade jag sällskap av dessa godingar! Notera att Caesar ligger PÅ Iddes baktass och svans :)

Eilikas sista dag i skolan var i onsdags. Samma eftermiddag flög vi. Vår housesitter och jag hämtade upp henne direkt från skolan strax innan 11 och sedan direkt till flygplatsen.


I väntan på ombordstigning i Kapstaden.

Efter 9 timmars flygning, tre filmer och mat två gånger så landade vi i Doha. Vi hade bara 1 1/2 timmas mellanlandning i Doha vilket ju är perfekt. Speciellt eftersom det är precis vid den tidpunkten då vi allra helst bara vill sova. Alltså strax innan midnatt.


Men....det blev en dryg timmes försening pga av trasigt plan. 

Försenat från Doha resulterade i missat plan i Oslo, där vi hade en väldigt kort anslutning. Men det löste sig och vi kom ju fram till slut. Även om det tog sin tid!


Lyxfika på tåget!

Dom senaste 4 dagarna har jag packat upp väskor, städat, tvättat, handlat, lagat mat och så har vi redan haft gäster. Full rulle! Eilika leker med Amanda, går ut med hunden Nemo, gungar och myser av svensk sommar och frihet. Vädret är helt ok. Regn i slutet på förra veckan, sen strålande sol om än lite kylig vind och idag regnar det lite igen. Men varmt och skönt inne!
 


Att följa med till ICA Maxi var ju en hit! Man får väga och scanna helt själv!
 

Skickade denna bilden till Eunice! Hon tycker så synd om mig som måste städa :)
 

Gofika hos lillasyster!
 

Firade far på Sydafrikas Fars Dag i söndags, med fika, present och vuvuzela fanfar!
 

Rabarberpaj och vaniljvisp till dessert i söndags. 
 

I går hade jag ett annat kontor with a view! Momsredovisning även om man är på andra sidan jorden!
 

Eilika med sin Aspö bästis Nemo!

Så, nu har Eilika och Harald 6 veckor kvar i Sverige och jag har 8 (!!) veckor kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar