lördag 13 november 2010

Farmor är här!

I måndags morse landade farmor Asta och hennes syster Beate med make Hanni. Dom har haft
fullt schema enda sedan dom landade. Dom lånar vår stora, vita Merca så dom klarar sig på egen hand. Vi måste ju hela tiden hämta och skjutsa barn så det är skönt att dom kan gör som dom vill. Utan att passa våra tider.

I tisdags gjorde dom Simonstown och Cape Point och så avslutade dom med middag med oss på Dixies.

I onsdags blev det en heldag på Tafelberget. Hade tänkt följa med först men sedan avstod jag. Och tur var väl det! Dom spenderade 6 timmar på Tafelberget. Jag tror dom vände på varenda sten. Ja, dom fick valuta för inträdet i alla fall och FANTASTISKT väder hade dom.

I torsdags följde jag med dom till Kirstebosch Botaniska trädgård. Svärmor och jag släppte iväg Hanni och Beate på egen hand och så gick vi själva och tittade ett par timmar. Asta fick även välja vad hon ville i deras fantastiska butik (födelsedagspresent). Det blev en bok om den lokala växtligheten här. Sedan åt vi en god lunch och därefter bar det av till Julius skola. Hanni och Beate lämnade vi kvar bland alla blommor.

På Julius skola var Asta så snäll och ställde upp och berättade för alla åttor om hennes flykt från Hamburg under Andra Världskriget. Barnen har läst Anne Franks Dagbok och en annan bok som utspelar sig under kriget. Passade väldigt bra. Ungarna lyssnade andaktigt och ställde många frågor. Verkligen roligt!

Skjutsade Julius till simningen och sedan hämtade vi upp Hanni och Beate från Kirstenbosch. Vidare för lite vinprovning på Klein Constantia och sedan hämtade vi upp Julius igen. När vi kom hem bjöd Harald på take-away mat från vår lokala kinarestaurang. Jätte gott!

I går var Eilika ledig från dagis och så körde vi över Chapmans Peak till Hout Bay. Harald mötte upp i Hout Bay efter att ha lämnat Julius i skolan och tränat.

Farmor Asta, Eilika, Hanni och Beate med Long Beach, Noorhoek i bakgrunden.
Long Beach!

Kommetjie och fyren.

Utsikt över Noordhoek och Sunvalley mot Fish Hoek och False Bay.

Beate och Hanni vid Chapmans Peak.

Bergen är verkligen gröna nu. Om ett par månader är dom alldeles bruna i stället.

Hout Bay och the Sentinel.

Farmor in action!

I Hout Bay åt vi naturligtvis på Mariners Wharf och det blev skaldjur som vanligt. Det roliga var att Hanni och Beate aldrig ätit vare sig hummer, räkor, musslor eller bläckfisk ringar. Men det gick ner och dom tyckte det var jätte gott.

På kvällen kom Minna och Fredrik på middag. Minna gav en utförlig information till våra gäster gällande deras stundande resa upp längs Garden Route. Det är Minna (Sydafrikaexperten) som bokat och fixat allt.

Fredrik blev kidnappad av Eilika när Minna jobbade.

Idag fyller Asta år och vi har firat med god lunch. Som hon dock fick laga själv. Julius hade beställt blomkålssoppa och det åt vi ute. Inte alla år Asta äter födelsedagslunch ute i drygt 20 graders värme.

Asta med sina två "afrikanska" barnbarn.

Farmors blomkålssoppa är MUMS!

Ikväll ska vi äta födelsedagsmiddag på den kända restaurangen Harbour House i Kalk Bay. Jag har bokat bästa bordet. Rapport kommer i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar