tisdag 8 februari 2011

Middagsgäster, gäst från Sverige och manikyr

I fredags var det full fart igen! Vi hade landskapsarkitektens killar här hela dagen som la plattor i anslutning till uteplatsen på framsidan. Vi ville ha lite större utrymme där vi kan ha våra Baden-Baden stolar. Framförallt på hösten och våren när vi vill åt den varma sköna solen.

Jag åkte för att ta Julius till träningen på eftermiddagen och under tiden kom ett gäng svenskar på snabb visit till Harald. Det var en kille inom simmar Sverige som var här. Harald bjöd på ett glas vitt i solen.

Under dagen hade jag förberett inför kvällens middag. När Julius och jag kom hem så var klockan strax efter 17.00 och det var hög tid att göra allt färdigt tills middagsgästerna kom. Problemet var att plattläggarna fortfarande höll på i trädgården och vi skulle ju sitta ute! Men vi sopade lite runt dom och dom höll på att avrunda. Jag var väl förberedd så när det första paret, Tony och Kate, ringde på gaten så möttes dom av plattläggarna som precis var klara och så var även Harald och jag. I princip! Strax därefter kom Helen och Dave. Vi hade en mysig middag ute under vårt tak. Tjugo i sju kom Astrid som vi hyrt in som chaufför åt Julius. Han skulle på skoldans. Astrid fick även köra hem honom när det var slut kl 22.00.

Lördag förmiddag åkte Harald och Julius till flygpatsen för att hämta Thomas. Thomas jobbar för Harald på Nordic Swim and Sport och är även en god simmar vän. Sedan körde dom raka vägen till UWC där Julius skulle tävla.

Eilika och jag röjde lite hemma och sedan åkte vi till Simonstown för att köpa en födelsedagspresent. Vi passade även på att äta lunch där. Sedan blev det till att förbereda inför nästa middag. Denna gång firade vi Fredrics födelsedag! Fredric är just alldeles själv i främmande land då hans sambo varit tvugen att åka hem på blixtvisit till Sverige. Så vi festade på oxfilé och hembakad kaka och lämnade p
resenter förstås. Ja, vi hade ju Thomas här också förstås. Mycket trevligt!

Födelsedagsbarnet dricker kaffe och mumsar kaka!

Ja, just det, Julius hade också besök. En klasskompis kom och sov över. Dom gick ner till Dixies och köpte pizza och sedan höll dom till på nedervåningen hela kvällen och natten. Somnade visst inte förrän vid 4-tiden. Thomas fick sova i Julius rum första natten.

I söndags åkte Harald och Thomas till Cape Point och Eilika och jag intog poolen. Efter en del diskande dvs. På kvällen åt vi gott igen! Denna gång grillade jätte räkor, ugnsbakad lax, potatis och spenat. Mums!

I går gjorde Harald och Thomas Tafelberget, V&A Waterfront och hälsade på pingvinerna. Jag var och fick manikyr och pedikyr! Verkligen lyxigt! Jag är ingen frekvent spa eller skönhetssalongsbesökare. Tycker oftast det är alldeles för dyrt och tar så mycket tid. Men detta! Var där i 1h45min och betalade R300 för ALLT! Och se så fin jag blev!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar