lördag 19 februari 2011

U2 in Cape Town

I går var Harald och jag på U2 i Kapstaden! Att gå på en U2 konsert är alltid häftigt och så även denna gång. Jag har varit på en konsert tidigare i Warszawa och Harald har varit på två stycken i Polen.

Nu var det alltså i Kapstaden och på Green Point Stadium. Green Point Stadium är alltså den sprillans nya fotbollsarenan som byggdes till fotbolls VM förra året. Och vilken stadium! Verkligen häftig!

Green Point Stadium i solnedgången.

Om det nu inte skulle ha räckt med U2 så var det en fantastisk fullmåne som hängde över Kapstaden.

På väg in till stadion. Det strömmade in människor och allt var OTROLIGT välorganiserat. Bara det var en fröjd att se. Och VARMT var det! Jag hade packat en filt i väskan om det skulle bli kyligt framåt kvällen. Den behövdes inte! När vi körde hem strax innan midnatt var det +25,5C!

Scenen och massor med människor! Det var 78000 på konserten! Vi satt ju inte precis nära scenen men det funkade bra. I storbildsskärmens tid så ser man ju alltid bra.

Den stora "spindeln" ändrad färg hela tiden och på storbildsskärmen hände alltid något. Tex när dom spelade låten Pride (In the name of love) så visades en film på Nelson Mandela. Det var mäktigt! Hade inte haft samma effekt i Globen i Stockholm tex.
Bono in action!
Han är cool!
Ja, jag går gärna på fler U2 konserter. Dom är maffiga och musiken är bra!

5 kommentarer:

  1. Häftigt! Förstår att ni gärna upprepar det hela.

    SvaraRadera
  2. Åhh, vad roligt!!!

    /Peter

    SvaraRadera
  3. Önskar man var där hos er istället, -23 inatt, fy fasen
    Kram Karin o Per

    SvaraRadera
  4. Blir lite avundsjuk, önskar att jag vore plats. Inte för Bono utan för att träffa er.
    Niclas

    SvaraRadera