måndag 28 februari 2011

Vinproving och Hout Bay

I lördags var vi vuxna på Buitenverwachting Estate på Sauvignon Blanc Blend & Food Pairing Exhibition! Vi åkte dit vid 15-tiden och fick tillsammans med många vackra människor prova på många goda Sauvignon Blanc viner, en del mat, ost, choklad och även öl. Allt ute i den vackra trädgården på vingården. Mycket trevligt, varmt och gott! Vi orkade dock inte vänta tills det skulle bjudas på braai utan åkte hem och köpte med oss kinamat till oss och barnen. Brukar bli lite knapert med mat på sådana tillställningar och att stå i långa köer för en smakbit ville vi inte.

Eilika tyckte dock vi skulle åka igen efter vi hade ätit. Hon ville ju att Julius skulle lägga henne. Men vi höll oss hemma och bästa storebrorsan fick i alla fall läsa sagan.

Sötnosar!

Igår åkte vi till Hout Bay över Chapmans Peak. Stående tur när vi har gäster! Det var en VARM dag! Vi stannade till och tog kort på Chapmans Peak och sedan parkerade vi bilen i början av Hout Bay och gick längs stranden bort till Wharfside Grill Restaurant.

Eilika med Noordhoek Beach i bakgrunden.

The Sentinel. Jag har tagit MASSOR med foton på denna vy men kan ju inte låta bli. Det är Så VACKERT!

Mor och dotter på Chapmans Peak.

Grabbarna måste ju naturligtvis upp och klättra!

Typiskt foto! Johan vill inte vara med på bild och är därmed på väg UR bild. Blev inget familjefoto! Eller jo, ett typiskt familjefoto blev det ju!


På stranden i Hout Bay låg det drivvis med snäckor och musselskal. Vår strandväska blev väldigt tung till slut. Julius har ärvt min fascination av snäckor verkar det som.


En härlig februaridag!

Lunch åt vi ute och det var lite väl SVETTIGT! Det RANN om Harald och mig som satt i solen. Extra skönt med en svalkande promenad i vattenbrynet tillbaka till bilen.

Eilika promenerade inte utan badade bort till bilen.

Jennie på semester!

Naturligtvis kunde inte Julius hålla sig ut vattnet heller. Även Connie tog sig ett dopp i det kalla vattnet.

Tanken var sedan att vi skulle gå på söndagsmarkanden i Hout Bay men det var det ingen som orkade. Vi åkte hemåt igen och framåt kvällen åt vi varma mackor. En riktig heldag!

1 kommentar: