torsdag 16 februari 2012

För våra synder

Våran lilla ljuvliga ängel Eilika är för tillfälligt allt annat än en ängel! Ja, henne har vi fått för våra synder! Hon passar nu på att göra satyg när hon är hemma själv med pappa. Alltså när hon kommit hem från skolan och jag inte är hemma. Harald sitter och jobbar på kontoret eller på altanen. Han finns där men han tittar ju inte på vad hon gör varje sekund. Då passar hon på!

I går när jag var på Wines for Life (kommer inlägg senare) så hade den lilla damen passat på att plocka åt sig både det ena och det andra ur skafferi, kryddskåp och kylskåp. Utan att fråga! Hon tog en tex. en blåbärsburk ur kylen vilket resulterade i att det inte fanns varsin burk till barnens matsäck idag. Hon nallade små silverkulor (tårtdekoration) som jag hittade spåret av på altanen. Hon hade även nallat en del i skafferiet som sagt var! Skitunge!

I dag har hon, håll i er nu, satt lim på en stol och sedan suttit på limmet! Jag hittade ett par tights och ett par trosor i hennes rövarkula med lim i baken och efter mycket om och men hittades även den limkladdiga stolen gömd i hennes garderob! Grrrrr! Hennes rum såg för övrigt ut som ett bombnedslag och det låg tuschpennor utan kork lite här och var. Mamman och pappan var rasande! Bolibompa stängdes av, den lilla "ängeln" fick städa sitt rum. Och alla pennor, saxar och limstift konfiskerades på obestämd tid. Det lilla livet har även hunnit med att rumstera runt i sin storebrors rum utan lov! Hon har lämnat tydliga spår efter sig. Det får man INTE göra! Hon har inget att göra där inne och inte någon annanstans heller. Andas djupt!!!!

Hon blev sedan lagd enligt dom vanliga rutinerna och med lite extra mys och gos. Rummet var städat och tårarna torkade. Odjuret sa förlåt till pappan och lovade att inte göra såhär mer. Vi får väl se! Pennor och limstift är fortfarande konfiskerade.


Så här lugn och söt var hon en gång!


Jo, hon är fortfarande söt! Och vår lilla prinsessa. Men helt klart behövs lite hårdare tag med detta lilla liv än med hennes storeror när han var 6 år! Ohh, vad vi ser fram emot tonåren! ;)

2 kommentarer:

  1. Men dom är fantastiskt söta när dom sover...;)

    SvaraRadera
  2. Busunge, men det är ju kul att hon är lite kreativ :D

    SvaraRadera