söndag 12 februari 2012

Igen!

Idag gick planeringen åt skogen , IGEN! Men här är vi flexibla serru så det ordnar sig! Meningen var att Harald idag skulle ta Onko på en sightseeing tur innan han skulle flyga hem ikväll. Men Harald vaknade och var SJUK! Han har rejäl feber, magknip och ont i hela kroppen. Han har sovit i soffan hela dagen och jag och Eilika fick rycka in som guider i stället. 

Vi körde via Kommetjie, Misty Cliffs och Scarborough längs Atlantkusten ut till Cape Point.




Ute på Cape Point parkerade vi bilen och gjorde den sedvanliga klättringen upp till fyren. Eilika passar på att vila i skuggan på vägen upp. Med idag var även dassien Elsa,


Onko kunde konstatera att han var låååångt hemifrån. Närmare bestämt 9635 km!



Diaz Beach och Cape of Good Hope.


Onko så långt söderut i Afrika man kan komma (nästan, Cape Agulhas ligger faktiskt allra längst söderut).






Bildbevis!


Efter Cape Point åkte vi till pingvinerna i Simonstown. Vi började med att äta lunch på Boulders Restaurant. Kolla in dessa pömsiga pingviner.


"Min" fyr!


Bildbevis 2. Onko har nu även sett pingviner.


Herr och Fru Pingvin!

När vi hade fått i oss varsin glass och spanat in massor med pingviner så styrde vi kosan hem till kaffemaskinen och den sjuka maken. Vi hann med en god kopp kaffe på uteplatsen i solen och sen tog jag hand om disken från i går kväll. Vi åt en tidig middag och sedan var det dags att  köra Onko till flygplatsen. Han var mycket nöjd med sin dag och uppskattade verkligen att vi tog oss tid för att visa honom Cape Point idag. Just det, Eilka hade en härlig kommentar när vi gick längs boardwalken hos pingvinerna, som Onko absolut tyckte skulle platsa i dagens inlägg. Lite här och där längs boardwalken hänger tunnor som nästan ser ut som brevlådor till hundbajspåsar. Eilika tittade på en sån en stund och sedan frågade hon mig -"Ska man lägga döda hundar i den?". Njae, inte riktigt! 

1 kommentar:

  1. Haha! Ja, underbar, men helt befogad fråga! Jättehärliga bilder!

    SvaraRadera