måndag 20 februari 2012

Nya bekantskaper

När man bor utomlands så får man möjligheten att träffa på så många nya människor. Tillfällena uppstår oftare och mer naturligt här än hemma på något sätt.

I går hade vi bjudit hem Heléne och Peter och deras barn Anna och Martin. Med sig hade dom även sina goda vänner Petra och Anders. Vi har aldrig träffat någon av dom förutom Anna. Anna är simmare och var med Nyköpings Simgymnasium här nere för 1½ år sedan. Då var dom alla här på fika efter besök på Cape Point. Vi fick då reda på att Annas föräldrar har ett hus här nere och att dom kommer ner lite då och då. På den vägen är det. Harald och Peter har fått kontakt och nu var dom här. Så vid fyra tiden fylldes våra altaner och uteplatser av glada svenska röster.



Kall öl och vitt vin samt lite gott bröd och olivolja började vi med. Det var en FANTASTISK dag verkligen. Rejält varmt (dryga +30C) och ingen vind. Vi kunde verkligen "show off" vårt paradis.



Julius och Anna gick ner till stranden och surfade lite en stund. Sen blev det bad i poolen.


Helénes och Peters goda vänner, Petra och Anders, visade sig komma från Karlskrona! 
Världen är allt bra liten! 





Alla tar för sig av maten. Vi hade grillat kyckling och fläskfilé och till det sallad, små ugnspotatisar, majskolvar och tzatsiki.


Jo, vi satt länge och åt och pratade! Hade en härlig eftermiddag kväll. Mycket att prata om och många beröringspunkter. Ungdomarna drog sig tillbaka och tittade på film. Eilika hoppade lite hit och dit och så avslutade hon med att göra sin läsläxa för alla innan hon gick och la sig.

Det blir helt klart återträff  på Aspö i sommar!


En liten objuden gäst hittade jag i taket i vårt sovrum också. Vi har träffat på denna lilla krabaten tidigare. Han/hon verkar bo i vårt badrum och sovrum. 
Han/hon får bo kvar! Dom är bra på att fånga flugor och andra småkryp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar