söndag 26 februari 2012

Struts och vin

I går kväll var det dags för grill kväll! JP och Carin var i Stellenbosch på dagen men kom hem lagom till en målarstund med Eilika och varsin Mojito!


Här målas det för fulla muggar!


I väntan på att strutsfiléerna ska bli klara. Julius sköter vinöppningen.


Vinkorkar är roliga att leka med.


Här sitter vi och myser efter en god middag med grillad strutsfilé, majskolvar och potatissallad. 
Skönt att kunna sitta ute!


Idag var det dags för vinprovning! Vi valde Constantia Wine Route idag. Började med god lunch på Cape Town Fish Market och sedan vin provning på Groot Constantia. Vilken besvikelse! Så konstigt arrangerat allt och ingen mysfaktor alls! Vi fick själva gå och hämta våra viner vid en bardisk där det stod ett par äldre damer och hällde upp. Ingen information om vinerna utan vi fick själva läsa om vinerna. Dyrt att prova var det också och man fick inte vinprovningen gratis om man köpte vin. Vilket är brukligt. Näpp här köptes inga viner trots att ett par var rätt goda! Vi avklarade provningen rätt snabbt! Usch! Men Eilika var nöjd. Hon hittade en hel kartong med korkar bland annat.


Ser ut som om herrskapet har hunnit med betydligt fler viner än vi hade! Skål!



Sedan åkte vi till favvo vingården istället; Steenberg! Här är mysfaktorn HÖG och man får veta mycket om vinerna som blir serverade. Här shoppades det en del som vanligt!


Dom här ska säkert snart skördas. Hemma igen strax efter 17 då vi tänkt beställa hem kinamat. Men dom hade stängt! Så det blev Haralds Carbonara i stället. Minst lika gott!




Vår lilla TYR tjej! Hon skulle ha hela kitet på sig när hon tog sitt kvällsdopp. Hon var så attans söt så jag var tvungen att fota henne! 



Vacker avslutning på dagen precis utanför fönstret! Värre kan man ha det! 
Vi lever ett "hårt" liv här i "Paprika"! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar