fredag 31 augusti 2012

Pippi Långstrump i Sydafrika

I dag var det dags för Eilikas klasskompisar att stifta bekantskap med Pippi Långstrump. Hennes dagis kompisar fick ju träffa Pippi förra året. Nu hade vi även Pippi boken på engelska som fröken läste.

Efter förmiddags rasten strax innan 10 så kom jag till skolan och Eilika fick följa med mig till toaletten. Där gjorde vi en värsta Stålmannen förvandling; från liten skolflicka i skoluniform och hästsvans till  Pippi Långstrump med busiga flätor och fräknar. Under tiden började fröken berätta om Pippi för klasskompisarna (jag hade försett henne med info på engelska) och läsa sagan. Och mitt i sagan kom, en något blyg till att börja med, Pippi till sången Här kommer Pippi Långstrump (jag hade iPaden med mig och spelade sången på den). Med sig hade Pippi sin kappsäck packad med diverse Pippi saker och en stor Pippi docka. Blygheten försvann och hon visade stolt sina saker.


Blyg Pippi Longstocking!


Mrs Reid packar upp alla små Pippi saker ur väskan. Mycket spännande tyckte barnen.


Eilika, som vet hur det ska gå till, föreslog ett gruppfoto med Pippi.


Pippi med sina kompisar, varav 2 bråkar om vem som ska hålla Pippis kappsäck :)

Sen skickade fröken iväg Pippi, en klasskompis och mamman till parallell klasserna för att visa upp Pippi och tala om att dom senare skulle få låna boken.


Pippi med kompis på väg över skolgården till Mrs McDonalds klass.


Även rektorn, Mr Williams, fick träffa Pippi. Och han hade minsann läst om Pippi när han var liten.

Jag lämnade sedan Pippi åt sitt öde men är helt övertygad om att hon klarade sig galant där bland alla sydafrikanska barn. Hon är ju trots allt både snäll och starkast i världen!

Och nu undrar ni förstås var Herr och Fru Kruger har haft sin fredags lunchdate! Jo, idag blev det på Krugers View! Så här var det, planen var att äta på Just Sushi i Simonstown men.....Herr Kruger känner sig inte riktigt 100% frisk och det är ett riktigt busväder idag. Det blåser som f-n och regnet öste ner. Inte lockande alls att över huvud taget sticka näsan utanför dörren. Så det blev lunch hemma i stället. Minst lika mysigt!


Vindbyarna har tagit med sig dynorna på studsmattan. Trots att dom satt fast med buntband.


Och stolarna på baksidan verkar ha fått ben och flyttat på sig. Hua vilket busväder!

1 kommentar: