torsdag 30 augusti 2012

Vår

Ja, nu är faktiskt våren på väg! I måndags och tisdags hade vi fantastiskt fin väder och varma vindar. På måndagen hann Eunice och jag med att tömma tvättkorgarna och få all tvätt torr. Lyx!

I tisdags var det trädgårdsarbete som gällde. I shorts och linne! Jag rensade ogräs, sådde fröer, bytte jord i ros krukorna och planterade vår blommor på altanen. Skulle köpa basila och tomat plantor men dom hade inte kommit ännu. Får vänta en vecka eller två till.

I går var det lite halvmulet men varmt. Det känns framför allt inne. Det är inte lika rått längre och vår fuktiga vägg börjar torka. Det var förresten inte mögel utan salt som tränger in. Hade ett par specialister här och kollade. Alltså inte farligt. Behöver bara torka ordentligt. Men nu skiner solen in på den väggen så snart är det löst.

Med våren kommer valarna och nu är dom här på riktigt. I går eftermiddags hade vi 4-5 valar här utanför. Likaså idag.


Två Sydkapare bredvid varandra.


En liten vink!

Sen har vi en vårförkyld tonåring hemma. Han har varit hemma hela veckan. Verkar inte riktigt ge med sig. Verkligen inte bra eftersom han får mycket att jobba igen i skolan. Men så är det. Inte mycket att göra. Får se om han orkar gå i skolan i morgon i alla fall. Hoppas det!

Eilika hon läser, skriver och räknar för allt hon är värd. Hon läser på allt hon hittar. Både på engelska och svenska. Och i sin matteläxa räknar hon framlänges och baklänges i tvåtal, femtal och tiotal. Det roligaste är att se henne skriva på svenska. Hon har ju två språk att hålla reda på och att ljuda har hon lärt sig på engelska så det blir lite tokigt ibland när hon ska stava på svenska. Men man förstår var det står i alla fall. Häromdagen skulle hon skriva katt (på svenska alltså). Det blev "cut". Ja, så låter det ju! Om man ljudar på engelska alltså. I går när jag satt vid skrivbordet så fick jag följande meddelande.


Jag är tushdi från Eilika. Til Mama

Jag tycker hon är jätte duktig! Hon har ju bara gått i skolan i 7 månader och fyller inte 7 förrän i december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar