söndag 18 november 2012

Make a difference

Harald och jag har dragit igång ett välgörenhetsprojekt! Vill ni hänga på?

Vi känner att vi vill göra vad vi kan för att göra skillnad och vi ger även alla våra vänner, bekanta, släktingar och bloggvänner chansen att hänga på.

Vår städerska Eunice bor i kåkstaden Masiphumelele som ligger ca 15 minuter från där vi bor. Vi har frågat Eunice var hon skulle vilja bo om hade pengar att köpa sig ett eget hus. Hon vill bo kvar i Masi men i ett riktigt hus. Inte i ett skjul.

Hon har nu hittat ett hus som ligger nära där hon nu har sitt skjul och det skulle kosta ca SEK250 000. Pengar som Eunice definitivt INTE har. Vi betalar Eunice betydligt mer än vad minimilönen är och hon får då alltså ca SEK1070/månad för 2 arbetsdagar i veckan á ca 6 timmar. Hon jobbar alltså två dagar i veckan hos oss och så har hon en dag till i veckan då hon jobbar. Huset har 3 sovrum, vardagsrum, kök och badrum.

Ni som har hälsat på oss har träffat Eunice och ni som följt min blogg har "träffat" henne här.

Eunice har 3 barn; en son på 16 år som bor med sin pappa i Eastern Cape, en dotter på 6 år och en son på knappt 7 månader som bor med henne.

Så hjälp oss att hjälpa Eunice och hennes barn! Vi vill hjälpa Eunice och hennes barn till ett bättre liv och VI kan göra skillnad!

ALLA bidrag emottages! Stora som små. Det är snart jul så gör en god gärning och ge en donation som för en familj blir en julklapp för livet!

En donation kan sättas in på

SEB konto 5681-29 088 35

För insättning från utländska konton använd:

IBAN SE09 5000 0000 0568 1290 8835
BIC ESSESESS

Vi har än så länge, efter drygt 3 dagar, samlat in SEK3400. Bara via Facebook!


Här har Eunice lite paus och blir bjuden på thé av Eilika.


Jennifer fyller 6 år och vi är naturligtvis hemma hos Eunice och grattar.


Ashleigh är på pricken 2 veckor gammal och Eunice och Jennifer kommer hem till oss på fika och för att visa upp underverket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar