måndag 10 december 2012

Full rulle

Ja dom senaste 2 veckorna har det verkligen varit full rulle så idag räknade jag med en något lugnare dag. Julius i skolan, Eilika på holiday care och Harald upptagen på kontoret. Jag skulle kanske röja undan lite efter helgens festligheter och kanske hinna läsa lite DN. Men nepp, så blev det inte! Istället hade jag en sängliggande och sjuk make, Julius stannade hemma eftersom det är hel dött på skolan så här 2 dagar innan avslutning (många på High School är på camp men Julius valde att inte hänga med) och Lilla E fick också stanna hemma då hennes bästis var sjuk idag och jag tänkte hon kunde behöva en liten paus och lugn och ro. Ja, maken var absolut inget störande och sonen bara lite halvt besvärlig (mest för att lillasyster inte är så snäll mot honom) men den lilla damen! Grrrrr! Hur ska jag stå ut i drygt 4 veckor (denna vecka borträknad då hon ska gå på holiday care)? Det stora problemet ligger fortfarande i hennes fullständiga vägran att städa undan efter sig. Ja att plocka undan över huvud taget. Det syns vart den lilla damen har varit. Och så på det ett rejält humör! Härligt, härligt! Men hon har tagit väl hand om pappa idag!



Jag fick hastigt och lustigt fixa till en sjuksyster utstyrsel åt henne. Visst blev hon fin! Pappa fick till och med ett armband med sitt namn på. Precis som på sjukhus. Hur hon nu vet det?!

Jag fick en liten paus när jag skulle till tandhyginisten. Fantastisk rolig "egentid" ;)

Men igår hade vi det trevligt! Vi tog med oss våra gäster på vinprovning och lunch. Vi började med Cape Point Vinyard som har fantastiska vita viner. Och som bara ligger 10 minuter hemifrån. Dom har även öppnat upp en helt ny del för vinprovning och man kan även få en picknick där. Det har vi inte testat men vi ska absolut göra det. Kolla bara vilken utsikt!



Styrelseledamöterna och Eilika. Dom har alltså haft styrelsemöte här. Det är Åsas företags styrelse.



Jobbigt, jobbigt!



Tjejen som höll i vinprovningen fick däremot ett F i betyg. Hon hade glömt leendet hemma, pratade otroligt snabbt fast hon helt garanterat hörde att vi var utlänningar och hon var inte ett dugg engagerad i det hon gjorde. Synd, men vi hade det bra ändå.


Eilika hade dagen till ära klätt sig till älva precis som dockan hon fick i födelsedagspresent av Amy. Vingar och kjol fick hon med dockan, och gröna tights och rosa tröja hade hon. Och flätor fixade förstås mamma.


Det blev en del shopping också.


Entrén till avdelning vinprovning. Man sitter så skönt i skuggan i tältet och har den fantastiska utsikten och vinet "right there". We will be back!


Sen körde vi över bergen till vår absoluta favorit Steenberg. Även här provades förstås viner. Många viner. Och det shoppades!

Sen fick vi skynda oss till vingården Groot Constantia och restaurangen Simon´s för lunch. Det blev lite stressigt då Lars och Lotta skulle direkt till flygplatsen sen. Dom smet ut från restaurangen med varsitt glas fyllt med Irish Coffee. Hann inte dricka upp! Hahaha! 

När Åsa betalat lunchen så körde vi till Cape Point Ostrich farm för att kolla in handväskor. Men det blev ingen väska för Åsas del. Dom är för jäkla dyra. Sen hem och packa och så tog Harald en runda till till flygplatsen. Vi var rätt trötta i igår kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar