lördag 22 december 2012

Varmt

I går var jag på det perfekta stället om man såg till vädret! Det var nämligen +33C på andra sidan berget och här vid havet hade vi +25C. I Cape Town hade det varit dryga +35C och i Oudtshoorn hörde jag på radion att det skulle bli +42C (!!!) . Det är "hitt" det!

Jag åkte i alla fall till Blue Route Mall och gjorde några sista julklappsinköp. Och jag har sagt det förut men det är så lugnt och stilla att julhandla i denna änden av världen! Såg flera lätt panikslagna inlägg på Facebook igår om hysterin i Sverige. Och jag minns mycket väl hur not so kul Täby Centrum var så här års. Nej, jag fick plats i garaget utan problem, in-vinkad av en leende kille i blå väst. Jag kunde lätt strosa runt och handla det jag behövde. Stod inte i kö någonstans. Inte ens i JÄTTE mat-och-allt-annat-affären (typ ICA Maxi) eller till bankomaten! Häpp! Näääästan klar med alla klapparna. Bara 2 små kvar och dom skall införskaffas här runt hörnet.

Och julmaten är under kontroll. Har kvar att göra köttbullar och Janssons. Laxen ligger på gravning i kylen. Köpte nästan 1½ kg laxfilé, men det är ju så attans gott med gravad lax. Det mesta i matväg är även det inhandlat. Kvar på listan är knäckebröd, något grönt och så JORDGUBBAR. Tradition sedan vi flyttade hit är nämligen chokladdoppade jordgubbar på julbordet. Röda och fina passar det ju jätte bra! Och så är det högsäsong för jordgubbar nu. Ja, just det ja, griljera skinkan. Men det blir imorgon kväll eller julaftons morgon.

Och eftersom det var en JÄTTE varm dag igår så skulle förstås Eilika rida! Varmt men hon var så nöjd och glad. Denna gången fick hon vara kvar själv medans jag åkte till Noordhoek Village för att köpa julklapp till Eilika från farmor. Rapport på vad jag köpt kommer efter tomten varit här. När jag kom för att hämta henne efter 45 minuter visade hon STOLT upp att nu kunde hon minsann göra around-the-world (hon tränar balans genom att snurra ett helt varv i sadeln. Ett ben i taget.) alldeles själv! OCH hon kunde hoppa av Dandy själv och hon hade varit jätte duktig i traven. Hon har tränat på aronnd-the-world hemma på pilates bollen. Lycklig tjej!

Men idag blir det inga köttbullar gjorda. Harald och jag ska på braai (grillning) hos en golfpolare till Harald i eftermiddag. Barnen får stanna hemma och underhålla familjen Anderberg som kommer hem från Aquila i dag. Jisses, vad dom måste ha svettats i går! Aqulia Game Reserve ligger inåt landet och där blir det HETT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar