onsdag 30 juli 2014

Lilleman har blivit stor

Min "lilla" unge är äntligen på väg hem! Julius alltså! I morgon landar han och som jag har saknat honom! Jag brukar vara lite kaxig och säga att så snart han gått ut skolan (nästa år) så åker han ut. Men det kommer att bli tufft för lilla mamma! Fast att stå på egna ben är livsviktigt. Lära sig att klara sig själv. Få ta smällarna och ta lärdom av dom! Det tänker jag inte ta ifrån honom; Lilleman!

I sommar har Julius fått bevisa att han är på väg att bli vuxen, han har ju trots allt fyllt 18, och det har han gjort med bravur!

Han började lovet på topp genom att få en 3:a på sin AP European History tenta! I Julius skola läser man enligt Advanced Placement Program vilket är jämförbart med det europeiska IB programmet. Julius har alltså läst European History, vilket är den svåraste kursen på hans skola, och fick en 3:a på tentan. En 3:a betyder "qualified" vilket innebär att han kan få det lättare att komma in på universitet och college. Vi är verkligen jätte stolta över Julius att han fick så bra poäng. 2013 låg medel på 2,78 worldwide. Bra jobbat Julle!

I sommar har Julius jobbat på NSS. Han började förvisso med ett annat, mycket tråkigt, sommarjobb på ett par dagar. Men allt är inte kul här i världen och han gjorde det utan gnäll. Han rensade rosenrabatterna nere vid färjeläget på Aspö innan Midsommar. 

Men efter det jobbet så har han jobbat som säljare av TYR på ett antal evenemang i Sverige. Han började att jobba på SumSim i Malmö. 6 dagar totalt tror jag det blev inklusive en dag på lagret för att plocka i hop vad som skulle säljas. Han och kollegan sålde som tusan! Dom sålde dubbelt så mycket som året innan! Det är långa dagar när man säljer på simtävlingar men det fixade han utan problem.

Sen var han i Norrköping och jobbade på NUSS (en stor ungdomstävling). Där var han helt själv från TYR och jobbade. Tog tåget upp, byggde upp sitt tält och stod och sålde i 2 1/2 dag. Han slog rekord! Bästa försäljningen någonsin! Inte illa  och med allt ansvar det innebär med betalningar och pengar också. 

Sista resan gick till Västerås där han och två kollegor sålde på en triathlon tävling. Inget rekord denna gången men ett jäkligt bra jobb gjorde han. Även denna gång tog han tåget upp själv.

När han var i både Norrköping och Västerås så hade han turen att bli omhändertagen av vänner och släkt. Han jobbade inte bara häcken av sig utan han roade sig kungligt i den svenska sommarnatten också. Härligt!

Sen, efter sina jobbhelger, har han haft sommarlov! Tja, eller vinterlov faktiskt! Han har umgåtts med nya och gamla vänner och njutit av livet. Vi har inte sett till honom så mycket faktiskt. Som det ska vara! 


 Här är ungdomsgården på Aspö! Julius lada. Han bor i den högra vinkeln och där är det fest var och varannan kväll.


Utekväll på Statt i Karlskrona!


Naturligtvis var han till stor hjälp för Harald när det gällde att stänga vårt hus på Aspö för säsongen i förrgår. Poolen har fått somna in under sitt plåttäcke!

Men nu är han alltså på väg hem! Harald och han sov på Hilton på Kastrup i går natt. Harald flög till USA i morse och Julius har myst på hotellet hela dagen. Framåt eftermiddagen checkade han ut och gick över gångbron till flygplatsen. Nu sitter han på planet från London och hit till Kapstaden.


Dessa digitala ungar! Han skickade sina boardingpass som han fixat i sin telefon. Fiffigt!
 

Fördelen med att ha fyllt 18; man kan ta sig en öl i väntan på att flyget ska gå!

Bad om en selfie till blogginlägget! Detta var vad jag fick :) Pucko!





Min lilla Smurf!

Julius, du är BÄST! Du har gjort ett skitbra jobb i sommar och vi är super stolta över att det gick så bra på din AP tenta! Keep it up!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar