tisdag 28 september 2010

Fantastiska Longbeach Medical Centre

Vi har hittat världens bästa vårdcentral! Tycker vi i alla fall. Har nog berömt dom tidigare här på bloggen, men dom är värda MYCKET beröm.

Julius var hemma från skolan i tre dagar för 1½ vecka sedan. Förkylning med halsont. Alltså hemma totalt 5 dagar (inkl. helgen) och kurerade sig. Tillbaka till skolan på måndagen; frisk och pigg!

I fredags började han "klaga" över halsont igen! Hmmm.....Var det verkligen så eller ville han skippa träningen? Man vet aldrig med 14-åringar. Han tränade i alla fall OCH tävlade i lördags (6 lopp!).

I söndags började han hosta också. Gick till skolan igår men skippade träningen. Skola idag också men tveksamt om han skulle träna. Harald tyckte jag skulle ringa vårdcentralen för att ta halsprov i morgon. Jag ringde direkt (kl 16.00) och vi fick tid hos vår läkare, Helen Hall, idag kl 16,.30! Det ni!

En undersökning, ett recept på näs- och halsspray och lite goda råd senare åkte vi till apoteket. Inga streptokocker (som jag befarade) men virus infektion i halsen. Ingen träning eller idrott dom närmaste dagarna och näs- och halsspray och mycket C-vitamin blev ordinationen.

Skönt att få veta. Och så snabbt! Kostnad? R265 (ungefär samma i SEK) + kostnad för sprayet. Ja, billigare i Sverige (där det finansieras med skattepengar) men tror inte vi fått en tid inom en halvtimma hos Husläkargruppen i Täby.

Känns tryggt!

1 kommentar:

  1. Har man en bra försäkring är sjukvärden guld i ZA. Vi har också bara bra erfarenheter av sjukvården här!

    SvaraRadera