måndag 6 september 2010

Mina barns språkutveckling

Nu börjar det verkligen hända saker på språkfronten! Trodde att kanske vi skulle få en "major set-back" med Eilika när vi åkte hem till Sverige i somras. Men det verkar snarare ha haft motsatt effekt!

Förra veckan hade vi hantverkare här, som även fått äran att lyssna på Eilika när hon pladdrar på, för si så där 4 månader sedan. Den ena kommenterade vilken bra engelska hon pratar nu. Hon hade vänligt men bestämt informerat dom om att dom skulle ta av sig skorna när dom gick in!

Även hennes lärare har kommenterat att hennes engelska blivit mycket bättre den senaste månaden. Och idag fick jag inte prata svenska med henne utan bara engelska. Annars blev hon rysligt arg!

Nu börjar hon även använda en del engelska ord när hon pratar svenska. Hon rapporterade att vi hade en "caterpillar" i poolen och hon bad Julius ge henne "the sponge" när dom målade i helgen.

Även för den stora killen har det hänt en hel del. I fredags fick vi hem hans mid-term report. Alltid lika spännande! Han har förbättrat ALLA sina betyg och hade B i princip alla ämnen. Även matte!

Däremot hade han C i spanska och naturvetenskap. Spanska berodde på lite lathet. Han hade inte färdigställt en del läxor pga av att han inte förstod. Det är inte accepterat, utan förstår man inte så ska man gå till läraren under hennes/hans "Office hours" och få hjälp. Sedan har ju inte Julius läst spanska innan han kom hit så det är ju inte helt enkelt.

Naturvetenskap är ju inte helt lätt på svenska så det är ju inte lättare på engelska precis. Även där behöver han fråga lite mer när han inte förstår.

Men i det stora hela så har han verkligen jobbat duktigt och nu vet han ju på vad han behöver lägga lite extra krut, till nästa betygsomgång som är när terminen slutar i mitten på oktober.

Stolt mamma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar