söndag 12 september 2010

Llandudno

I dag var Julius bjuden på kalas, eller party heter det nog när man är 14, på Llandudno Beach. Hans simmarkompis Prokop (som även går i samma skola) fyllde år.

Llandudno ligger ca 40 min bilväg från oss och är en fantastiskt vacker plats. Eftersom det är en bit att köra så bestämde jag mig för att stanna kvar och utforska Llandudno när Julius partajade.

Först och främst är det inte allt för lätt att veta hur man beter sig på en sådan här fest. Ska man ha med sig present? Ska man ta med sig förtäring? Vad kommer att hända? Julius hade i alla fall luskat ut att han skulle ha med sig snacks och dricka. Lite annorlunda från hemma måste jag säga. I Täby vände sig ju föräldrarna ut och in på sig för att fixa värsta festen. Laserdome, Disco Bowling, hyra badhus etc. etc. Han tog även med sig en slant i ett kuvert som present. Visade sig dock att det bara var typ 3 som hade något med sig. I present alltså. Julius hade i alla fall kul och var nöjd. Dom snackade och bjöds på tårta och åt sina medhavda snacks och njöt av det fantastiska vårvädret.

Jag njöt av en bok på stranden i solen och skulle sedan försöka hitta någonstans att inta en fika. Julius tyckte jag skulle lämna stranden en stund. Sagt och gjort gav jag mig av på en promenix. Inte ett enda fika ställe eller något annat ställe man kunde få sig en dricka eller en kopp kaffe gick att hitta. Llandudno är inte stort.

Fick mig i alla fall en trevlig promenad och fick se en del av alla LYX villor som finns i Llandudno. Flera till salu och med visningsskyltar, men INGA som kom på visningarna. Själv skulle jag inte vilja bo där. Vacker utsikt och strand men INGET mer. Nej tacka vet jag Glencairn! Nedan några bilder från dagen.

Nej, denna bilden är inte från idag utan från igår kväll. Det är alltså månen som en liten skärva och en endaste stjärna precis under månen. Mycket coolt!

Llandudno Beach!

Sockertoppsberget bakom Llandudno.

STORA fartyg som stävar förbi. Denna bilden är MEST till pappa (sjökapten och lots, och så världens bästa pappa förstås)!

Såg detta huset på min vandring. Precis framför bilen uppe på parkeringen finns en HISS! Den går på en räls upp längs huset. det ni!

Den här utsikten har "hiss huset". Helt ok, men det lär ju vara bäcksvart på kvällen/natten. Inte som vi har det, med Simonstown by night utanför fönstret!

Vågorna var MÄKTIGA! Viken är hyfsat skyddad från den notoriska South Eastern (vinden) men vågorna rullar in. Till glädje för surfarna.

Power!

Själva partyt! Tog bilden i smyg. Jag var ju typ inte ens där. Julius till vänster bakom grästuvan.

Ja, lite färg på nosen fick jag nog allt och vi åker gärna tillbaka till Llandudno med resten av familjen och en rejäl matsäck.

1 kommentar:

  1. Roligt med kalas man inte vet fungerar hihi!
    Tittar på dina underbara bilder och vänder huvudet ut mot gatan här hemma. KLockan är 7 på morgonen, måndag och REGN. Jag tycker visserligen om hösten när träden börjar gulna men just regnet är jobbigt. Längtar ni inte efter våra årstider? Fast det är klart.....det kanske ni har också :-)
    Ha det gott/hälsningar Henna

    SvaraRadera