onsdag 25 maj 2011

Det går inte alltid som man tänkt sig

Just nu är det ganska mycket som är lite halvstruligt måste jag säga!

I morgon eftermiddag åker jag och Eilika till Sverige. Blir extra tidigt i år eftersom min yngsta syster ska gifta sig på lördag. Grabbarna kommer efter den 14 juni när Julius är klar med skolan.

Fortsättning på varmvattenberedarna och solpanelerna kommer här. Det är tyvärr inte klart ännu. Vi trodde det men i går började lukta bränd plast på kontoret. Vi trodde det var vår Bose dockningsstation som börjar sjunga på sista versen. Men.......i morse när jag skulle duscha så kom det bara ljummet vatten. Timern ska ju gå igång kl 05.00 så att det finns plenty med varmvatten när vi ska ta våra morgon duschar. Snabb och ljummen dusch och sedan till kontoret för att kolla timern. Timern sitter alltså i ett skåp på kontoret, där det tidigare även fanns en varmvattenberedare. Timern var död! Kolla om en propp hade gått. Näpp! Jävla skit! Gjorde mig klar och gick sedan en sväng till och tittade i skåpet. Ser då att det finns en strömbrytare på väggen som timern är kopplad till. Den är död, bränd och luktar illa! Dom ska komma kl 11 och fixa. Klockan är nu 11.40 och dom är inte här. Surprise! Fan ta dom om dom inte fixar varmvatten till oss idag. Lite sol har vi men det kommer stört skurar med jämna mellanrum så jag tror inte det hjälper tyvärr. Hade det varit mitt i sommaren så hade vi nog klarat oss med solvärme.

Och så till nästa "lilla" incident. I lördags vid 10-tiden ringde grannen och sa att våran lilla dörr var öppen. Och vi har ju så fina cyklar parkerade där innan för. Tack, tack! Jag gick genast och stängde och låste grinden. Den var olåst för att solpanel killarna kom ju inte i tid i fredags heller och jag var tvungen att åka för att hämta barn. Huset var låst men grinden öppen så att dom skulle kunna jobba på taket. I alla fall, när jag stängt grinden så upptäckte jag att det bara stod 1 cykel (min) och inte 3 cyklar på innergården. Alltså har någon/några klivit in genom grinden och plockat med sig två låsta cyklar. Detta måste ha hänt mellan 07.30 och 10 ungefär för innan dess var larmet på.

I söndags var Harald till polisen och anmälde stölden och döm av hans förvåning, hans cykel fanns på polisstationen! Tjuvarna hade dumpat den och polisen hade plockat upp den. Haralds cykel är en Crescent city bike och den ser mycket annorlunda ut än cyklarna här. Julius cykel däremot var en mountain bike så den behöll dom.

Sedan har vi försökt fixa provisoriska pass till barnen. Dom gick ut i februari och för att få riktiga pass måste hela familjen flyga till Pretoria för att ansöka om passen på ambassaden och för att sedan 4-6 veckor senare flyga tillbaka för att hämta dom. Varje pass kostar R1600 och på det flygbiljetter till hela familjen. För att inte tala om tid. Så vi körde en rövare och åkte till konsulatet för att fixa provosoriska pass och så fixar vi riktiga hemma i Sverige i sommar istället. På konsulatet som sköts av två norska, lite äldre damer så går det inte riktigt så snabbt och smidigt som man kunde önska. I alla fall var hela familjen där i måndags och lämna in massor med papper och ansökningar och vi hoppades på att få hämta dom i tisdags. Helst skulle det vara bra om Julius slapp följa med för han nör inte missa skolan men det gick inte. Idag har i alla fall Harald och Julius varit inne på konsulatet igen och fått passen. Puh!

Allt ordnar sig ju, det är bara vägen dit som är lite knagglig ibland! Idag måste jag försöka få till det sista med Solas Trading, det kommer en dam och fixar med bokföringssystemet i eftermiddag och så ska jag packa. Jag som brukar börja typ 1 vecka innan med att stoppa ner både ditten och datten i en väska. Ja, ja jag har ju packat förr och det är ju inget U-land jag ska till precis. Det viktigaste är dator och jobb saker. Och våra kläder till bröllopet.

Sweden here we come!    

2 kommentarer:

  1. Lite mycket nu.. Den här historien som skulle bli en kanon lösning och ett bra och vettigt alternativ, har verkligen tagit kraft.. Hoppas det löser sig till sist!

    Ha en bra resa hem till Svedala! Att fixa pass i Sverige går ju numera på 48 timmar, en härlig överraskning..

    Ha de gott!

    SvaraRadera
  2. Ha en härlig semester-resa i Sverige!! Hoppas ni får strålande väder! :)
    Kram/Lindah

    SvaraRadera