måndag 30 maj 2011

Kom dom aldrig fram eller?!

Jodå, vi är på Aspö sedan i fredags eftermiddag. Men det har minst sagt gått i 120 knyck sedan vi landade!

Landade i Köpenhamn kl 11.15 i fredags och blev hämtade av min syster Barbara och mamma. Resan hade gått mycket bra men vi var naturligtvis lite trötta. Vi diskuterade hur vi skulle göra med middag på kvällen. Mamma var lite stressad eftersom det var mycket som skulle fixas innan min lillasysters bröllop på lördagen. Jag bestämde att alla var välkomna hem till oss på "fredags middag". Alltså spagetti och köttfärssås.

Vi kom ut med 15.30 färjan. Körde upp och lämnade mamma, och Barbara och Eilika hoppade ur för att hämta Barbaras hund. Jag åkte hem och lastade ur väskorna och sedan direkt till affären för att handla. Kl 18.00 satt vi 8 pers i vårt matrum och åt pasta med köttfärssås och gott sydafrikanskt vin. Eilika kom inte i säng förrän klockan var efter nio och själv kom jag nog inte i säng förrän runt midnatt.

I lördags var det bröllops dags! Lillasyster Caroline hade lite otur med planeringen så jag ryckte in, tillsammans med ett antal andra, och det blev ett vackert och trevligt bröllop till slut. Vi kopierade upp alla häften till varje gäst, dekorerade borden, körde kors och tvärs med kläder, vaser och diverse annat. Hann till och med med lite lunch och att duscha Lilla E innan festen började. Gör ett separat inlägg med lite bilder från bröllopet. Eilika ville gå hem redan när klockan var strax innan 19. Hon var trött. Men hon höll ut ända tills det var dags för dans. Då var klockan nästan nio. Alltså ännu en sen kväll. Barbara följde med hem och vi fastnade framför en film på TV.

I går fixade jag lite hemma och kl 12.30 åkte jag upp till festlokalen för att hämta den den överblivna maten. Körde upp den till mamma och pappa där vi åt en smaskig lunch allihop. Vi var alla 4 systrarna samlade, vilket inte är allt för vanligt. Trevligt!

På kvällen bjöd Eilika och jag Barbara, mamma och pappa och Don och Beth på middag. Dom och Beth skulle börja sin långa resa hem till USA senare på kvällen. Don är min farfars kusin barn. Han hade kommit ändå från Philadelphia till bröllopet.

I morse åkte Barbara hem till Katrineholm och Eilika och jag har bara varit hemma och fixat. Tvättat och jobbat lite. Nästan packat upp. Har ju inte hunnit med det tidigare. Eilika frågade vem som kommer på middag i kväll? Men hon fick klara sig med bara mig i kväll.

I dag har värmen kommit. Tidigare har det varit rätt kyligt och regnat. Men idag har solen skinit hela dagen. Eilika frågade om det är sommar eller vinter här nu? Ja, det är ju inte så lätt att veta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar