onsdag 18 maj 2011

Min fantastiskt duktiga familj

Alla mina 3 familjemedlemmar är värda en STOR stjärna! Jag tar dom i storleksordning.

Harald kom hem med en mäkta tjusig trofé förra måndagen. Han har blivit utsedd till den snabbaste mannen under 50 år på 50 m frisim i Western Province Masters! Hur coolt som helst! Så stolt över dig Harald!


Next in line är Julius! Han har fått ett A i sitt stora Social Studies projekt om Linné! Detta var ett stort projekt alla 8:orna arbetat med under en rätt lång tid. Det är deras "Culminating Task" i 8:an. Uppgiften var att göra en skriftlig och muntlig redovisning om en innovativ historisk person. Julius valde Carl von Linné. Den muntliga redovisningen hade han när farmor var här så även hon fick vara med. Se tidigare inlägg här.
Jag är väldigt stolt över dig Julius! Ett sådant här bra arbete och på så bra engelska hade du aldrig klarat för ett år sedan. Du har kommit LÅNGT, och det är bara början! I augusti börjar Julius 9:an vilket är High School på hans skola. Nedan hans fina certifikat.


Och så till den minsta! I måndags var Lilla E och jag på hennes intervju på Fish Hoek Primary School. Det gick jätte bra! Eilika fick gå in i ett klassrum med 3första klass lärare och ca 5 andra små eventuellt blivande elever. Mammor och pappor fick gå in i klassrummet bredvid med fröken nr 4, som har huvudansvaret över åk 1, och rektorn. Vi fick ställa frågor och sedan fick vi kaffe. Efter en knapp timma kom dom spralliga och nöjda barnen in till oss. Dom hade fått färglägga fina kronor som dom skrivit sitt namn på och dom hade pratat. Otroligt vad mycket en 5-åring kan få ur sig på så kort tid. Fröknarna visste det mesta om oss redan. Det verkar inte som om det ska vara några problem att få in henne i skolan. Dom skulle göra sitt bästa för att lämna besked innan vi åker till Sverige. Vi håller tummarna!

Visst har jag en fantastisk familj?!

3 kommentarer:

  1. Ja, verkligen!
    De är superduktiga hela bunten, även du.
    För utan dig, din förmåga att planera, organisera, fixa, dona och se till att allt funkar och flyter, så skulle de övriga i familjen inte klara sig lika bra inom sina respektive områden.
    Det är du som håller ihop det hela och ger dem möjlighet att göra det de gör så bra.
    Kram , Storasyster

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående kommentar! :D kram, Sarah!

    SvaraRadera
  3. Ah vad duktiga de ar! Vilken prestation av Julius och aven Lilla E, barn anpassar sig sa otroligt fort till nya miljoer, det ar fantastiskt att se. Och aven tummen upp for Harald, bra jobbat!
    Kram!

    SvaraRadera