måndag 23 maj 2011

Drippen, droppen, drippen, drapp

......ner från vårt sovrumstak!

Fortsättning på operation Solvarmt vatten kommer här! Har tappat koll på dagarna men det är inte så viktigt. Efter att grannarna klagat så beställdes en ny lägre ställning till varmvattenberedarna, dom skulle flyttas och målas havsblå. Sagt och gjort!

Häromdagen kom dom och monterade den nya ställningen och varmvattenberedarna sattes på plats. Nästa dag kopplades allt på och i fredags (tror jag det var) målades varmvattenberedarna blå. Strålande!

Skulle man ju kunna tro! När dom höll på att montera allt, och jag var på väg hem, så ringde montören mig på mobilen och informerade om att ännu en granne hade klagat. Jippi! Japp, grannen tvärs över gatan tyckte att det hela störde. Jag var över och fick se hur det såg ut men sorry, fru Kruger tog beslutet att nu skiter vi i vad grannarna säger. Och jag kan säga att det var ingen större skillnad PLUS att hon håller på att sälja huset. HON hävdar att hon kommer få R50,000 mindre för huset pga våra solpaneler. Ja men, eller hur?! Till att börja med kan dom ju börja med att bygga färdigt sitt hus.Det ser halvfärdigt ut och drar snarare ner priset på vårt hus.

Så nu har vi solvarmt vatten med hjälp av lite el när det är dusch tider. En timer slår alltså på elen på morgonen när vi ska duscha och på kvällen när Eilika ska bada. Mycket fiffigt!

So far so good! Nu kommer det "bästa"! I natt har det ÖSregnat och blåst som attan. Natten har INTE varit rolig! Först kom Eilika strax efter midnatt. Sedan vaknade Eilika och behövde kissa vid 3-tiden,. Sedan började det regna och blåsa och vid halv fem tiden lät det som att det droppade vatten INNE. Och guess what?! Det gjorde det! Från en av spotarna i taket i vårt sovrum droppade det vatten; och det rätt så rejält! Vi kunde höra hur vattnet rann längs innertaket och hittade ut genom spoten. Härligt! En hink med trasa i placerades under droppet, en stilla bön att taket inte skulle ge vika och att vi inte skulle få två gigantiska varmvattenberedare i sängen och så öronproppar i öronen (ljudet av att det droppar är inte lätt att somna till!) och försöka slumra en stund till.

Hann få iväg ett mail till sol panels företaget innan vi körde in till stan för att söka provisoriska pass till barnen (dom gick visst ut i februari). Framåt eftermiddagen kom installatören och japp, taket hade gett vika under ett av benen till ställningen. Förhoppningsvis är det nu fixat!

En J--LA tur att det regnade som det gjorde igår natt så att vi märkte detta! Hade ju inte varit kul för vår housesitter med läckage i taket!

Livet på en pinne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar