tisdag 16 oktober 2012

Mediciner och glugg

Här kommer ett inlägg som handlar om mina fantastiska barn, fast i olika ämnen så att säga. Det skulle ha blivit Julius inlägg men så hände något speciellt idag för Eilika på fritis så hon måste också få plats. Stackars Julius, inte lätt att ha en lillasyster som ska ta plats hela tiden.

Julius har tyvärr blivit sjuk igen! Han började hosta i slutet av förra veckan när han hade lov och i går var det inte att tala om att han skulle gå i skolan. Så typiskt. Han har sådan otur. Speciellt när det gäller simningen. Han har varit sjuk eller skadad så mycket sista året. Han hinner aldrig riktigt komma igen. Harald och jag bestämde i alla fall att han skulle till läkaren snarast, även om han inte varit sjuk så länge. Av erfarenhet vet vi att han får en riktigt hemsk hosta som till slut gör att han får ont i revbenen och i bröstet.

Så idag hade vi tid hos Dr Hall. Hon vet ju vad som brukar funka vilket är bra. Han hade samma hosta för ett år sedan. Jodå, vi åkte därifrån med recept på 5 olika medikamenter. Bara att fortsätta till apoteket där vi hämtade ut antibiotika, anihistamin tabletter, 2 olika nässpray och hostmedicin. Han fick även ett läkarintyg att lämna till skolan och ordinationen att vänta med simningen till nästa vecka. 




Hoppas nu att alla mediciner hjälper och att han snart blir bättre. Hans hosta låter verkligen hemsk och måste göra så ont.

Så till Eilikas del. När jag hämtade henne från fritis i eftermiddags så kom hon springande mot mig sprudlande glad. Jag kände knappt igen henne när hon skrattade; hon hade ÄNTLIGEN tappat sin framtand! Den har varit lös sedan i maj! Nu var den rejält lös och i morse sa hon att det gjorde lite ont. I skolan hade det blödigt och gjort ont så hon hade varit ledsen. Men hon gick på dansen efter skolan och när hon sedan kom till fritis åt hon popcorn som hon köpt i tuck shopen. Vips så ramlade tanden ut!

Hon ser så annorlunda ut nu! Och hon låter så roligt när hon pratar. Inte lätt att säga s. I bilen hem konstaterade hon att -"Mamma jag behöver den där tanden när jag ska prata". Ja, visst är det så. Sedan har hon nu på kvällen oroat sig över hur hon ska kunna skriva rätt. -"Tänk om det blir f i stället för s!"

Turligt nog så satt Harald på tåget mellan Köpenhamn och Karlskrona när vi kom hem och hade Skype igång. Så han fick se och höra sin tandlösa dotter. Vi har även Skypat med mormor och morfar som var online. Ni andra får se henne här.




Nu ligger tanden i ett vattenglas i väntan på tandfén. Hon brukar lämna 2 R5 i glaset när hon tar tanden. Blir spännande att visa klasskompisarna i morgon. Och fröken förstås. Det roligaste i sammanhanget är att just i morgon ska dom ta individuella skolfoton! Haha! Hon kommer bli så fin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar