lördag 6 oktober 2012

Waterfront

Asta hade ett önskemål på vad hon ville se och göra när hon kom hit. Hon ville åka till Waterfront inne i Kapstaden. Hon har inte varit där sedan vi var här på semester tillsammans för typ 9 år sedan. Och så var hon på jakt efter handmålade dukar som Elke tipsat om att det fanns på marknaden i Waterfront.

Så idag när Harald ändå var på golfbanan ( han är nämligen inte så intresserad av marknaden) så åkte Eilika, svärmor och jag in till Waterfront. Vi parkerade i garaget precis vid marknaden och Two Oceans Aquarium och gick över vägen till marknaden. Asta hittade sina dukar med en gång. Eilika fick ett par små miniatyrer och en liten hylla att samla dom i.

Sedan gick vi och åt lunch på Quay Four Restaurant. På vägen från marknaden till restaurangen träffade vi på diverse spännande saker.


Gubben som är byggd av Coca Cola backar har fått medaljer runt halsen. Säkert har det med OS att göra.


Nelson Mandela och


Desmond Tutu fick varsin kram!



Roddtävling i hamnbassängen.

Efter en mysig och god lunch bestämde vi oss för att åka med The Wheel of Excellence. Det gigantiska pariserhjulet ställdes upp till fotbolls VM och har sedan fått vara kvar. Jag har flera gånger tänkt att vi skulle ta oss en tur men det har aldrig blivit av. Men nu så.


Tafelberget uppe från hjulet.


Waterfront området från ovan.


Det är kul att åka The Wheel of Excellence!


Det sydamerikanska flott besöket vi hade förra veckan har flyttat in till Kapstaden.




Stadion.


Robben Island ute i soldiset.


Asta åker hjul!


Det är ett stort hjul!

Det var helt klart värt pengarna tycker jag. Vi betalade R80 (SEK63) per vuxen och R40 (SEK31) för Lilla E och vi åkte i ca 20 minuter tror jag. Och bilderna blev helt ok trots att dom är tagna genom glaset.

Efter vår tur i himmelen så gick vi mot bilen och sen tog vi den vackra vägen förbi stadion och längs Atlandkusten, genom Hout Bay och Chapmans Peak hem. Det blev en rejäl tur.

Nu är det snart dags att laga middag. Det blir kyckling i ugn, ugnsrostade grönsaker med fetaost och rosmarin och pasta idag. Och så sydafrikanskt vin förstås!

1 kommentar:

  1. jag ser så fram emot när vi ska åka till Sydafrika! Jag vill så gärna se Kapstaden och så mycket mera!
    kram

    SvaraRadera