onsdag 24 oktober 2012

Paus

Julius har bestämt sig för att ta en paus från sin simning! Han har funderat och funderat, hit och dit, men nu tagit ett beslut! Så igår var han och pratade med sin tränare.

Julius har varit förföljd av förkylningar och diverse skador den senaste tiden. Han hinner aldrig riktigt komma i form förrän nästa förkylning eller skada dykt upp. Han har missat många träningar och tävlingar. Detta har gjort att han helt enkelt tappat sugen. Han tycker inte det är roligt att träna och har ingen motivation. Så han gör ett uppehåll resten av året och satsar på att komma igen efter nyår med lite mer sug och vilja.

Mamman och pappan var först inte alls glada över hans beslut men efter mycket diskuterande så känner i alla fall jag att det nog inte är helt fel. Nu gäller det bara att herr Kruger Jr inte blir en soffpotatis och fastnar framför sina dataspel hela tiden. Men han ska simma för skollaget, där han är captain från och med i år, och han ska ev. börja spela volleyboll med skolan också. Och så en del styrketräning är tanken.

Ja, det blir lite annorlunda månader för hela famlijen. Våra rutiner är ju uppbyggda runt skola och Julius träning. Jag måste nu ta mig i kragen och se till att motionera på något annat sätt än tidigare. Jag kommer ju inte sitta och köra drygt 1 timma fram och tillbaka för att träna på gymet nu när Julius inte ska simma. Jag har fryst våra medlemskap i två månader. Och det blir tidigare middagar när vi inte behöver vänta på Julius och förälder att komma hem från träningen.


Mycket lite Julius på startpallen! Nej bredvid förresten. Startpallen var lite för hör och läskig :)


Bröstsimmaren!


Guldmedaljören!

Känns faktiskt lite konstigt! Men jag hoppas verkligen att Julius tar upp sin simning igen efter nyår.

2 kommentarer:

  1. Förstår att det måste kännas konstigt, men jag skulle vara alldeles matt av att hålla på att skjutsa så mycket...
    Hoppas han håller sig frisk och stark nu!
    Har just hittat till din blogg och kommer tillbaka!

    SvaraRadera
  2. hej
    finns rätt mycket litteratur om söndertränade ungdomar. Hans infektioner kan eventuellt tyda på att han kommer att må mycket bättre om han får ta en rejäl paus. Det viktiga är att han vill träna själv -det är ju han som ska ligga i bassängen. Hälsa honom och krama om honom från mig. Om han vill har han förmodligen förutsättningar för OS -kroppen, läget i vattnet - tekniken - men då måste han vilja MYCKET. Det allra allra viktigaste är att han är frisk och mår bra. Finns mycket här i livet som han har också har goda förutsättningar för som inte är simning - han är oerhört socialt begåvad och kan göra så mycket annat också. Just nu ska han förmodligen vila helt några månader. Saknar er alla. Kram Karen

    SvaraRadera