onsdag 3 oktober 2012

Swartland

I går var det utflyktsdag igen. Vi tog oss till Swartland för att besöka vingården Allesverloren och för att titta på blommor i Darling.

Vingården Allesverloren var inte alls vad vi hade förväntat oss. Sån skillnad mot att besöka vingårdar i Stellenbosch, Paarl eller Franschoek. Betydligt mindre och enklare. Vi trodde det skulle vara större och tjusigare, med tanke på hur stort vinmärket är i Sverige till exempel.

Vi började med att äta på vingårdens restaurang Pleasant Pheasant. Mycket enkel restaurang och maten var inte den bästa. Så vill man åka till Allesverloren, välj en restaurang utanför vingården. 



När vi var och åt på Café Roux i fredags så tyckte vi att det var så dåligt att på Eilikas barnportion fanns INGA grönsaker. Vi beställde extra eftersom Lilla E är ett grönsaksmonster. På restaurangen igår fick hon grönsaker men pytte lite. Ser ni det lilla, lilla salladsbladet och tomatbiten till höger?


I detta lilla hus har vingården sin vinprovning. Men det fanns flera bord utomhus och när det kommer busslaster så kör dom vinprovning uppe i konferensavdelningen. Där var vi aldrig. Den runda delen på byggnaden är toaletten. Eilika tyckte det var en Rapunsel toalett.


Utsikten var det inget fel på.


Snö på bergstopparna.



Skål! Harald jagar hästflugor.


Inga busslaster idag. Min Tiguan fick njuta av utsikten alldeles själv.




Vidare mot Darling och på vägen stora sjok av lila blommor.



 Sådana enorma vidder.


I den lilla sömniga staden Darling fikade vi på Marmalade Cat Café. Mysigt ställe med lättare maträtter, kakor och och kaffe. Man sitter och äter inne i en butik. Dom säljer allt möjligt krims-krams och presentartiklar. Man kan även sitta ute på gården men vinden var rätt kylig.


I en anslutande del fanns det ännu mera krim-krams och mitt i bland ett gäng halsdukar som var till salu låg the marmalade cat och sov så gott.


Inne i fiket.


Main Road i Darling.


The Marmalade Cat Café.

Sammanfattningsvis hade vi en trevlig dag. Lite tråkig lunch och Allesverloren vinerna smakar godare när dom dricks i Sverige. Konstigt! Vi såg otroliga och vackra vyer och mycket blommor. Tog ett tag att komma hem på grund av trafik. Det blev pizza från Dixies till middag. Och vin från Allesverloren. 



1 kommentar:

  1. Första bilden på Eilika & Harald är ju helt underbar! Hela bilden är KÄRLEK!!!

    SvaraRadera