onsdag 30 januari 2013

Veld fire

Alltså.......när jag precis berättat för mamma och pappa i TV:soffan igår kväll att månen var röd häromkvällen pga en stor markbrand så ser jag i vänster ögonvrå detta:


Det brann alltså i dalen ovanför Simonstown!


Dom nedersta husen låg läskigt nära.


Vi hörde och såg MÅNGA brandbilar och räddningsfordon. Både på vägen, på väg mot branden, precis uppe vid bostadshusen vid brandens kant och uppe på vägen till Red Hill, dit branden var på väg. Branden flammade upp ruggigt snabbt. 


Stax efter 21 var Harald och jag så nyfikna så vi satte oss i caben för att åka lite närmare och kolla. Nere på Main Road i Simonstown stod det flera bilar parkerade för att titta på branden.


 Sen körde vi upp mot Red Hill och följde en brandbil in på vägen till Just Nuisance grav. Elden var på väg upp över berget.



Harald pratade lite med dom trevliga brandmännen (alla är alltid så tillmötesgående och trevliga i det här landet!) och dom sa att om 30 minuter så har branden nått upp hit. Dom var redo! 


Vi körde hemåt igen och när vi gick och la oss kunde vi se branden genom fönstret i vårt family room från sängen.

I morse vaknade vi till dimma och dis och vinden hade avtagit betydligt. Vi såg ingen eld men däremot mötte jag både brandbil och tankbil på väg från skolan. Dom var på väg från Simonstown. Pappa såg även, i tubkikaren, brandmän som sprutade vatten i askan på berget i eftermiddags. Men det verkar som om den är branden är helt släckt. 

Hörde på nyheterna i förmiddags att det brinner på 11 olika ställen i Kapstadsområdet. Läskigt! Men till tröst har vi att räddningstjänsten här är vana vid bränder så här års och har bra beredskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar