söndag 9 juni 2013

Får jag lov att presentera........

....vår blivande nya familjemedlem IDEFIX! Ta-da!



Idefix är en liten Vit Herdehund som på måndag fyller 4 veckor. I dag fick Eilika och jag träffa lilla Idefix på riktigt för första gången. Lilla Idefix kommer att bo kvar hos sin mamma, pappa och 6 syskon tills vi kommer tillbaka igen efter vår semester i Sverige. Då kommer han vara nästan 11 veckor och dom flesta av hans syskon har redan flyttat till sina nya familjer.

Vi har pratat ganska länge om att att skaffa hund. Vi ville vänta tills Mosquito inte fanns med oss längre och vi visste inte riktigt vilken ras vi i så fall skulle ha. Fru Google (jag alltså) hittade rasen och uppfödaren på nätet och på den vägen är det. Harald, Eilika och jag var och hälsade på uppfödaren i Stellensbosch förra fredagen för att träffa framförallt henne och dom vuxna hundarna. Vi ville ju vara säkra på att vi verkligen ville ha en vit herdehund  och ja hund över huvud taget. Vi blev sålda och bestämde oss i bilen hem samma kväll. 

Nu har vi skrivit på köpekontrakt, betalat handpenning och uppfödaren har valt Idefix åt oss! Så kan det gå!


Först fram är ALLTID Idefix!


Eilika och Idefix träffas för första gången. Lycka!


 -"Jag gillar den här lilla tjejen! Och hon har en väldigt fin och gosig fleece på sig!"




Idefix höll sig till Eilika hela tiden. Dom fann varandra direkt.


Efter en stund somnade Idefix bredvid Eilika. Eilika demonstrerar för uppfödaren hur man gör "puppy eyes" för att få vad man vill av pappa.


Gosig!


Så trött!


Sov vidare när uppfödaren lyfte upp honom....


och när hon satte ner honom i hagen så kravlade han upp längst in och sov vidare. Idefix ligger högst upp i bild.


Unghunden Neptun.


Och Apoll. Ungefär såhär kommer Idefix se ut när han är vuxen.



Apoll hjälper gärna till med valparna. Lillmatte blir lite orolig.


Häpp! Rätt var det är är båda dom stora hundarna inne hos valparna. Och vem är framme hos Eilika hela tiden? Jo, HENNES lilla Idefix!


En sista kram! Vad vi längtar tills vi får hämta honom. Vilken tur att vi åker till Sverige. Då kommer tiden gå snabbt!

Uppfödaren har 15 (!) vita herdehundar och har fött upp hundarna i 30 år. Vill ni läsa mer så hittar ni hennes hemsida HÄR.

Jag vet att vi chockat några just nu med att vi skaffar hund. Vi har aldrig haft hund. Vare sig Harald eller jag. Men uppfödaren är väldigt hjälpsam och jag har bra kontakt med henne. Sen finns det ju böcker och så Google förstås. Det kommer bli väldigt roligt men även ganska jobbigt i början. Det är vi helt på det klara med. Spännande!

1 kommentar:

  1. Men oj vilken sötis! Självklart kan man skaffa hund även om man inte haft hund förut. Bara man är beredd att lägga ner jobb och lära sig. Fantastiskt söt! Lycka till med nya familjemedlemmen! :)

    SvaraRadera