söndag 2 juni 2013

Vinter

Ja, nu är vintern verkligen här! Vi har haft riktigt oväder i helgen. I går vräkte regnet ner precis hela dagen. Det åskade, blixtrade, blåste och HAGLADE! Eilika och jag tog in en hagel boll och la i frysen. I dag har det fortsatt med regn och ännu mera hagel. Det drog in en rejäl hagelskur. Vi gick ut på altanen som har platsttak. Det var ett sådant oväsen att vi var tvungna att hålla för öronen. Temperaturen sjönk till +4,5C. Brrrrrr! 

Annars har termometern hållt sig på +10C och under. Men 4,5C! KALLT! Men det värsta är att det är så kallt och rått inne. I morse hade vi lite drygt +15C i vardagsrummet och köket. Och då hade vi eldat rejält i kaminen igår. Julius har just nu +16,1C i sitt rum. Men elementen får vara avstängda. Elen är förskräckligt dyr här. Ca 1½ gånger dyrare än i Sverige. Och huset är HELT oisolerat så all värme försvinner ut. Så vi kör med OnePiece, varma strumpor och fårskinnstofflor. Julius sitter med mössa och halsduk på sig också.
  

Känner ingen större lust att bada.


Dom stackars tomatplantorna blir inte bara avätna av piggsvinet utan nu även täckta med hagel.



Nej, ingen snömängd precis men vi bor faktiskt i Afrika!

Ja, det snöar faktiskt uppe i bergen lite inåt landet och inne i Cape Town la sig haglet som ett tunnt snötäcke idag. Verkligen sensation! Ja, vi var helt saliga! Men snart lämnar vi vintern och kommer hem till sommaren i Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar