lördag 24 augusti 2013

Julle Bulle

Något har hänt med sonen! Nu, efter 3 år och 8 månader, verkar han trivas riktigt bra här! Jodå, han har trivts tidigare också men Sverige har alltid varit som i ett rosa skimmer för honom. Det mesta var bättre i Sverige! Enligt honom.

Men nu......han uppskattar och njuter av hur vackert det är här, han tycker det är bättre socialt liv här och han trivs mycket bra i sin skola och med sina vänner. I somras åkte han ju till och med hem till Sydafrika en vecka tidigare än planerat och nu börjar han känna att kanske vi skulle stannat i Sydafrika över jul och nyår i stället för att åka till Sverige. Det har ju hela tiden varit han som vill fira jul och nyår i Sverige!

Vi är lite chockade både Harald och jag men samtidigt glada. Vi gläds åt att han kommit till insikt. Han har ju fått så otroligt mycket genom att bo här. Tänk vilket kontakt nät han bygger upp och så är ju skolan helt fantastisk. Och språket! Nu är han ju en "junior" i High School och har alltså bara 2 år kvar. Det är jobbiga, krävande och viktiga år rent akademiskt men innebär även mycket roligt rent socialt.

Ja, och så fyller han ju 18 om bara drygt ett halvår! Och snart är det vår och sommar! Kan det bli bättre?! 

Nu i kväll är han i Hout Bay på en fest. Dom flesta som är där kommer förmodligen från hans skola. Som vanligt åker han på fest med två stora IKEA kassar. I dom har han högtalare, stereo, förlängningssladdar, sin MacBook och disco lampan. Han och kompisen Wakisa står för musiken. Vägen dit är den otroligt vackra Chapmans Peak drive och jag skjutsade honom precis när solen gick ner i Atlanten. Makalöst vackert! Glad och lite upprymd son! Han sover hos Wakisa och pappa hämtar upp honom i morgon. Det är rätt ofta fester på gång. Av olika karaktär.

Julius, jobba nu stenhårt i skolan så att du kan gå vidare i ditt liv med flaggan i topp men passa även på att NJUTA av att du faktiskt bor i en av världens allra vackraste städer och i ett så fantastiskt land som Sydafrika! Ta till vara på den tid du har kvar här och bär sedan med dig denna tiden i ditt hjärta!

1 kommentar:

  1. När han har varit i Sverige över jul och nyår, så uppskattar han nog Syd Afrika ÄNNU mer! ;-) Helene

    SvaraRadera