måndag 3 mars 2014

Dålig förälder

I går kände sig både Harald och jag oss som inte världens bästa föräldrar precis!

Vi var bjudna till familjen Grell i Stellenbosch och detta var planerat sedan LÄNGE! Vi skulle vara där vid 13-13.30-tiden. Vi såg till att få i oss en rejäl frukost så att vi skulle stå oss till eftermiddagens lunch/middag. Eilika åt hyfsat bra fast inte hela sitt ägg. Inget konstigt med det. Men när vi började närma oss avfärd så sa hon flera gånger att hon hade ont i halsen och ont i magen och inte mådde så bra. Hon gick på toaletten men det hjälpte inte mycket. Jag frågade om vi verkligen skulle åka och det ville hon absolut.

Jag garderar mig och tar med påsar utifall att och alla redo att lastas in i bilen, inklusive 38kg valp, och då händer det! Eilika kräks på golvet i garaget! In igen för torkning och uppfräschning. -"Vill du verkligen att vi ska åka Eilika?" -"Ja, det vill jag! Jag mår bättre nu!". Ja, så kan det ju faktiskt vara, bara man får ut det som inte kändes bra så blir det bättre. Så vi åker. Eilika på strålande humör i bilen och verkar helt ok.

Framme i Stellies så börjar Lilla E må sämre igen. Under middagen var vi säkert 6 gånger på toaletten och det pytte, pytte lilla hon fick i sig kom upp igen. Inget fick vara kvar!

Till slut var vi ju tvungna att stuva in lilla kräkfia och resten av familjen i bilen och åka hem. Lilla tjejen tömde magen gång på gång under kvällen. Inget fick vara kvar, hur försiktiga vi än var. Till slut lyckades några dessertskedar vätskeersättning och några klunkar vatten hålla sig kvar i magen och hon somnade i vår säng. Rätt så utmattad! Hon sov oroligt och vi fyllde på med lite vätskeersättning och vatten under natten.

Peppar peppar så har hon nu fått behålla det hon stoppat i sig men det är fortfarande rejält skakigt. Några riskakor, lite thé och nu pillar hon i sig lite nudelsoppa. Hon får nog stanna hemma i morgon också.

Ja, det kändes ju inte kul att ha dragit iväg henne så långt när hon mådde så dåligt! Men vi visste ju inte att det skulle bli så. Synd på en annars mycket trevlig middag men vi får köra en repris. Utan kräksjuka!

1 kommentar:

  1. Vi kör en repris! Absolut. Det var trevligt att träffa er i alla fall. Krya på er. Kram Marie

    SvaraRadera