fredag 28 mars 2014

Höstlov

Julius höstlov är nästan slut! Han har haft en vecka och börjar i skolan igen på måndag. Det har inte varit någon större aktivitet på gossebarnet men i går fick han fart. Vi började med en mamma/son lunch på The Brass Bell i Kalk Bay. Fantastisk utsikt men inte världens bästa mat. Tyvärr! Julius åt en ok fish and chips och jag en smaklös musslor i vin och gräddsås. 



Utsikt från bordet. Härligt varm höstdag. Det ligger en tidvattenspool precis utanför restaurangen och sen False Bay.
 

Skit samma att maten inte var kanon, jag hade helt klart snyggast och trevligaste sällskapet. Min lille kille!

Vid middagstid kom sonen, eller snarare hans polare, på att dom skulle till kompisen Nezar i Camps Bay. Det tar ca 45 min att köra dit, vilket blir drygt 1 1/2 timma tor. Funkar dåligt när man har en 8-åring som ska sova och gå i skolan dagen efter. Men jag ville ju att Julius skulle få hänga med sina kompisar nu när det äntligen var något på gång. Så det blev MJ, taxichauffören, som fick ryck ut! Absolut värt 300.- för att få in honom till Camps Bay. Han har varit kvar hela dagen idag och nu ikväll är det en stor fest dom ska gå på. Får se när han kommer hem igen.

Hmmm....det blir ett långt inlägg det här. Idag gick Eilika sin sista dag i skolan och nästa vecka har hon höstlov. Vi har firat ordentligt att det är lov nästa vecka. Extra mys när det bara är hon och jag.
 

Morgonen började med ett önskemål om likadan frisyr som Elsa i filmen Frost. Det klart hon skulle ha det såhär sista skoldagen. Visst blev hon fin?!

Eilika slutade kl 11 idag och direkt efter skolan åkte vi till garnbutiken för att köpa mer tofsgarn. Dom gör runda tofsar i skolan och Eilika tyckte det var lite svårt. Så häromdagen åkte vi och köpte flerfärgat garn och började göra tofsar hemma. Det var ju inte alls svårt! Hon gjorde klar sin tofs redan samma kväll!
 

MYCKET stolt tofsmakerska!

Efter garn shopping åkte vi till Simonstown. Eilika ville hälsa på Able Seaman Just Nuisance. Läs om denna makalösa hund HÄR.


På Jubilee Square i Simonstown finns en fin bronsstaty av Just Nuisance. Eilika ville inte byta kläder för hon tyckte det var bra om man såg att hon går på Fish Hoek Primary School!


Glass måste man ha när det är lov! Det är nära!
 

Jordgubbsglass! Morfar, kolla! Tänderna är på väg ut. Hon har nog ett helt annat leende, igen, när hon kommer till Sverige!



När vi satt och njöt av glassen så joggade en pluton från marinens dykare förbi. Iklädda hel våtdräkt och sjungandes. 

Efter glassen åkte vi upp till Klaver Camp (miltärens område uppe på berget bakom Simonstown) för att besöka Just Nuisance grav.


Eilika lägger en liten blomma på hans grav och lovar att snart komma och hälsa på igen.
 


Sen gick vi en sväng nerför trapporna, som går hela vägen ner till Simonstown, för att njuta av den fantastiska utsikten.
 

Kolla bara! Och det häftigaste av allt är Tafelberget som ni ser till vänster i bild. Mäktigt! Efter den första stranden och det gröna området på bergssluttningen, ser man kyrkogården och sedan området vi bor i. Vi ser Klaver Camp från vårt hus. Speciellt med tubkikaren.


Eilika med Simonstown, False Bay och Hottentot Holland Mountains i bakgrunden.


Häftiga berg. Inne i skrevan till vänster kan man se det vackra vattenfallet när det är vinter och har regnat.
 

Simonstown i all sin prakt.
 

Dom gamla stolparna till linbanan som gick upp till marinens dåvarande sjukhus uppe på  Klaver Camp står kvar. Linbanan användes förr att transportera material och människor. Banan lades ner 1934 då Red Hill Road var blev klar 1932.


På väg ner igen. Tafelberget i bakgrunden.

Nu hade vi fått upp en ordentlig aptit så vi körde ner till Simonstown igen och åt lunch på Berthas nere i hamnen.


Min vackra dotter!
 

Dagens lunchutsikt!
 

Betydligt godare mat här än på The Brass Bell. Grillade, och mycket kryddstarka, calamares och ett glas rosé. Eilika åt calamares strips.

Ja, värre kan man ha det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar