fredag 21 mars 2014

Stor hästtjej

Från att ha haft en fantastisk dag i går och att se fram emot sin hästshow idag så raserades allt i natt strax efter kl 2 för Eilika. Hon kom in till oss med 39,8C feber! Det blir ingen hästshow idag! Lilla E ligger nerbäddad i soffan. Ledsen!

Men igår hade hon en riktig hästdag! Efter skolan hade hon ridlektion som vanligt kl 14.30. Idefix och jag följde med som jag lovat förra veckan. Det går så bra för Eilika med ridningen nu. Hon är jätte duktig på att trava och hon har börjat hoppa över små hinder. Så spännande! Så igår fick hon chansen att visa mig.


Ok, här kommer hon!


Och hoppla! Idefix bevakar.
 

Kolla in hennes ansiktsuttryck! Detta är livet! La ut bilden på Facebook och nu tycker Eilika att det är jätte spännande att se hur många Gilla hon fått. Än så länge är hon uppe i 70 Gilla!
 

Idefix var med hela tiden vilket innebar en lång promenad för honom. Gå i koppel förbi MASSOR med skällande hundar, springa fritt bredvid Eilika och Dandy, leka med Astrids bulldog Shelby och dricka och bada i baljan där dom rengör hästarnas seltyg. Jodå rätt var det var låg vår knasiga hund i baljan. Hann bara inte ta kort. Shelby däremot tycker Idefix är jätte konstig som ska bada hela tiden.


Shelby var mycket intresserad av Idefix låååånga tunga som hängde ut. Hon försökte bita i den hela tiden. Vilken tungkyss!

När ridlektionen var avslutad så fick Eilika stanna kvar med Astrid. Klockan fem skulle nämligen det komma fler små hästtjejer för att tvätta hästarna och förbereda dom inför showen idag. Så Eilika stannade kvar och hjälpte Astrid med dom stora hästarna och sedan fick hon hänga med när Astrid hade nästa lektion, med en liten 4-årig tjej. Eilika fick vara assisterande ridlärare och hon fick till och med rida på Foxy när den lilla tjejen red på Dandy. Hon fick alltså en ridlektion till.  Sen kom det några små flickor till och dom hjälptes alla åt att tvätta Dandy och Foxy och även hästarnas seltyg.
 

Den trötta valpen och jag åkte hem och drack kaffe på altanen.

Klockan sex åkte jag för att hämta min stora hästtjej. Nöjd och glad var hon! Och redo för showen idag!
 

Eilika och en ren och fin Foxy!
 

Stor hästtjej! Än så länge utan feber.
 

Eilika fick till och med ge hästarna kvällsmat och "lägga" dom! Det blev totalt 3 1/2 timma hos Astrid och hästarna. Vilken lycka!
 

 Så här ser den stora hästtjejen ut idag. Inte så pigg!

Usch så tråkigt det blev och jag tycker så synd om henne. Jag hittade hennes rosett som hon vann på den förra showen i hennes säng i morse. Hon hade verkligen sett fram emot denna dagen. :(

2 kommentarer:

  1. Ibland är det inte lätt att vara liten och bli besviken. Hoppas hon kryar på sig snart!

    SvaraRadera
  2. Nej vad trakigt. Stackarn. Men sa blir det ju tyvärr ibland. Hoppas hon snart är kry igen.
    Kramar

    SvaraRadera