söndag 24 oktober 2010

Helg rapportering

Här kommer en liten uppdatering från helgen. Ja, faktiskt sedan i fredags tror jag det blir.

I fredags morse var vi och röntgade Julius lungor. Nu har han hostat i över en månad så läkaren tyckte det var läge. Men plåtarna visade ingenting. Ingen TBC alltså! Däremot skrev läkaren ut några piller han ska ta i tre-fem dagar. Kortison och antihistamin. Även ett spray som han ska ta tills det tar slut. Typ ett allergi spray. Den inhemska växtligheten här kallas fynbos och så här års blommar det som bara den. VÄLDIGT många blir allergiska och därför fick nu Julius även detta allergispray. Vi får väl se!

På kvällen (alltså fredag) var Julius på skoldans. Först ville inte åttorna gå för sexorna är ju så pyttesmå. Men efter lite övertalning och efter dom fick fått reda på att det skulle bjudas på MASSOR av snacks (som jag köpt!) så gick dom flesta i alla fall. Jag skjutsade dit Julius och Tess (svenska som bor i Noordhoek) och Staffan skjutsade hem dom. Hyfsat nöjd Julle.

I lördags spelade Harald golf som vanligt på lördagar. Julius skulle till Camps Bay på Spring Tide strax efter lunch. Klicka på Spring Tide så kan ni läsa mera. Så vid 11.30 åkte vi för att tanka, vidare till Plumstead för att hämta upp kompisen Leo och sedan därifrån till Camps Bay. På vägen hem mådde Eilika lite illa så vi fick ta den minst krokiga vägen (efter en banan och ett kortare stopp) hem. Detta resulterade i att Eilika och jag spenderade totalt 2 timmar och 20 minuter i bilen i lördags! Vad gör man inte för sina barn va?! Harald hämtade en nöjd son med bonnabränna kl 18. Därefter middag.

Idag har Harald varit och tävlat i Kapstaden (igen). Vädret såg minst sagt lite lurigt ut i förmiddags men efter lunchen så klarnade det upp. Så jag har lyckats få två maskiner tvätt torra och varit ute och rensat ogräs. Var tvungen att gå in och byta till shorts och linne för det blev så varm. Härligt! Jag är så nöjd med vår trädgård! Och nu börjar allt verkligen att växa i solvärmen (och nätternas regn). Nedan några bilder från vår senaste rabatt. Det är vår pelargonrabatt som växer längs muren in till grannen. Där växte bara gräs tidigare. Häftigt med en hel rabatt med pelargoner. Även dom stora krukorna vid poolen har nu fått plantor. Någon slags grästyp som kommer växa sig stor och frodig.


Bilden nedan är muren mellan grannen och oss inne på innergården där vi har torkvindan. Det är grannens kläng pelargonier som hänger över muren. Det tackar vi för!

Och så har vi ju Julius favorit sysselsättning. Spela datorspel online. men lyfter han blicken så kan han njuta av utsikten.

Efter ogräsrensningen hällde jag upp ett glas Blauwklippen White Zinfandel. Ser nästan ut som ett mycket ljust rosé vin. Läskande! Nu är det dags att laga middag!

1 kommentar:

  1. Mmmmmm...Blauwklippen White Zinfandel...en av favoriterna! Både vingården och deras utmärkta vin är en av höjdpunkterna när man är i SA! Har tyvärr bara 2 flaskor kvar här hemma.
    Häftigt att de använder en blå vindruva som skalas till att göra ett vitt vin!
    Njut nu av det fantastiska vårvädret....och tänk på oss stackare här uppe i snålblåst,regn och ett ständigt bilfönsterskrapande!
    Mvh/ Lars

    SvaraRadera