fredag 19 augusti 2011

Julius

Känner att det är dags för en liten Julius uppdatering!

Julius har nu börjat 9:an och därmed High School på AISCT. Det är lite annorlunda än Middle School. Elever från 9:an till 12:an kan förkomma på vissa lektioner, han har större valmöjligheter i när det gäller dom olika ämnena, mer läxor och tuffare i det stora hela. High School byggnaden är en ny fin byggnad bakom huvudbyggnaden. Julius verkar nöjd och han trivs mycket bättre på High School. Lärarna är i det stora hela jätte bra. Vi hoppas på ett riktigt bra skolår för Julius.

Ett av dom valfria ämnena som Julius har nu är Marimba! Detta valde han inte själv men blev tilldelad det ändå. Alla kan ju inte få sina första hands val. Men han tycker det är JÄTTE kul! Vad är då Marimba? Jo, en Marimba är som en xylofon från Afrika. Läs mer här. Dom har nu alltså haft Marimba i två veckor och igår hade dom sitt första framträdande! Det var Back to School Night (informationsmöte för föräldrarna) i skolan och innan möte började så spelade Marimba gänget. Dom var JÄTTE duktiga! Julius har aldrig spelat något instrument förut så jag tycker det är jätte kul. Rytm har han ju och det verkar vara det som krävs. Han har hittat ett coolt Youtube klipp som han visat läraren. Se nedan. Nu hoppas han att dom ska få lära sig och framföra detta.


Det var skolan det. När det gäller simningen så har han inte riktigt kommit igång med träningen efter Sum-Sim. Han har haft några väl behövliga lediga veckor och har denna veckan börjat träna så smått. Han tränar med Harald på gymet på eftermiddagarna eftersom simklubben har problem med sin pool. Veckan efter Harald och Julius flög hem till Sverige så blåste tältet bort från poolen! Och tyvärr har det varit strejker och en massa andra problem tydligen så det finns fortfarande inget tak. Julius grupp tränar nu i en liten pool någonstans i Claremont klockan 05.30 varje morgon. Vi tycker det var lite väl häftig start för Julius, att träna så tidigt, 5 dagar i veckan. Men han har ju tur som har en pappa som kan simma med honom. Tyvärr är inte tältet uppe ännu trots att byggarna lovat att det skulle vara klar denna veckan. Vi får se hur det blir nästa vecka.

Minns inte riktigt om jag skrev att Julius blivit uttagen att simma för Western Province i SA Games i Polokowane?! I alla fall så fick vi reda på det i somras när vi var i Falun. Brottom som attan var det att få in alla papper. Haralds syster Elke skrev ut alla papper åt oss när vi stannade där på vägen hem till Aspö, jag fyllde i alla 7 sidor i bilen, och Harald åkte direkt till kontoret på Aspö och skannade och mailade in anmälan när vi kom hem till Aspö. När jag kom hem till Sydafrika så skulle jag bara skicka in foton och en certifierad kopia på hans pass. MEN.......samma dag som jag skulle till polisen med passkopian så fick vi ett mail att Julius tyvärr inte fick åka :( Dom hade noterat att han inte är sydafrikansk medborgare och då fick han inte tävla. Så tråkigt! Ja, ja han blev uttagen och bara det är stort, men tråkigt att han inte fick tävla!  Vi förstår inte riktigt argumentet dock. Han ska ju inte representera Sydafrika internationellt utan bara Western Province i en Sydafrikansk tävling. Annars får han ju tävla, trots att han är svensk. Inte mycket att göra!

Annars så spelar Julius numera PS3 alldeles för mycket (enligt hans föräldrar), retar fortfarande sin syster och går på lite coola fester då och då (när hans föräldrar tycker det är lämpligt dvs.).

Det var en Julius rapport som heter duga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar