tisdag 16 augusti 2011

Människor som älskar sitt jobb

I dag har jag bevittnat 2 personer (förutom Harald då) som verkligen verkar älska sitt jobb. Det är härligt att se och det gör mig verkligen glad.

Den första personen är rektorn, Kevin Cordt, på Julius skola. Varje morgon står han, med en mugg kaffe i handen, på trappan utanför huvudentrén till skolan och hälsar eleverna välkomna. Alla elever på skolan börjar ju samtidigt, klockan 08.00 på morgonen, och dom flesta går igenom huvudentrén. Han snackar lite med några elever och ibland står någon kollega eller förälder där och pratar. Genom att göra så här så har han ju faktiskt hyfsat bra koll på dom flesta eleverna på skolan. Och ja, han ser verkligen ut med att trivas! Kanske något för rektorerna på våra svenska skolor?!

Den andra personen är Steve Longman! Longmans Landscaping är ju företaget som har fixat vår trädgård. När han har anlagt en trädgård så släpper han den inte bara vind för våg. Nepp, han kommer tillbaka med sina killar ca var fjärde månad och gör underhåll. Han ser till att buskar och träd beskärs, dom rensar ogräs och klipper ner växter och han gödslar rabatter och gräsmatta. I dag är han här. Väldigt försenad eftersom vi inte fick i hop någon tid för honom att komma innan vi åkte till Sverige. Men nu är han här och det är full rulle i trädgården. Han kommer med idéer om vad som kan behövas göras och han ska även sätta nya växter i våra krukor. Jag hade i alla fall 3 krukor med fina växter i. Dom är alla döda nu. Ingen har vattnat eller brytt sig om dom. Vi missade tala om för vår housesitter och gardenboy att lite vatten då och då kan behövas. Stackars Steve var alldeles förskräckt över hur man kan gå förbi 3 krukor med döende växter varje dag utan att vattna. Så nu åker han och fixar nya växter och jag har order om att säga till Emanuel att vattna när han kommer. Japp, Steve lever för sitt yrke! Och vilken tur vi har som kommer få så fint i vår trädgård igen!

Vad ska jag jobba med för att verkligen älska mitt jobb då?! Har inte kommit på det ännu tyvärr :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar