fredag 26 augusti 2011

Passion gap

Det är ett roligt land vi bor i!

I dag kom två gubbar/killar för att lämna av en material som dom ska ha nästa vecka. Återkommer senare i inlägget till vad. Dom kom i alla fall i en täckt bakkie (pick-up), en äldre herre i målarkläder och en yngre. Båda coloured (färgade). Den yngre killen log så fantastisk vackert; NOT! Han hade världens passion gap och såg inte riktigt klok ut. Tänk vad man tycker olika i olika kulturer.

Passion gap, undrar ni, vad är det?! Jo, någon gång på 40-talet började denna trenden bland dom färgade i Kapstaden, framförallt i kåkstäderna i Cape Flats. Vad ungdomarna gör är att dom slår ut sina 4 framtänder! Kvar har dom ett stort hål! Varför då?! Jo, för att se snyggare ut! Det är en mode grej som hållit i sig. Hittade en artikel på nätet. Vill ni läsa och se en bild kolla här.

När jag öppnade grinden så att dom kunde lasta ur allt på innergården så såg jag att bakkien var full med sandsäckar, cement och byggnadsstälningar OCH ovanpå allt låg två madrasser! Förmodligen skulle dom köra madrasserna åt någon men det såg ganska komiskt ut.

Nu till vad som ska hända nästa vecka. Vi ska sätta puts på några tegelväggar ute, på baksidan och vi ska måla hela huset och runt poolen. Det är dags att få målat nu och då passar vi på att byta kulör också. Eilika ville ha rosa men vi nöjer oss med en grå ton (liknande som båda våra grannar har) och en mörkare grå ton runt fönster etc och en vaniljvit runt poolen. Ska bli spännande att se hur det blir!

Idag är Julius hemma från skolan! Tror det är typ andra gången sedan vi flyttade hit. Han är förkyld och känner sig lite hängig. Tyvärr blir det ingen simtävling i morgon heller. Men han ska väl bättra på sig till nästa vecka. Vi har alla varit lite krassliga sista tiden. Eilika har snorat i två veckor nu och jag är lite tjockt i halsen och täppt. Harald har väl klarat sig hyfsat verkar det som. Och nu är det då Julius tur.

Nähä, nu piper äggklockan! Jag fick ett ryck och drog igång ett bullbak. Det ska bli släta kardemummabullar! Ha en härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar