söndag 22 september 2013

Spring Equinox

Idag är det vårdagjämning här på södra halvklotet och det har verkligen märkts. Vi har haft fantastiskt härligt väder idag. Strålande sol och klarblå himmel. Vinden lite kylig och ingen direkt värme i skuggan, men i solen var det jätte härligt. VÅR! Äntligen!

Eilika följde med bästisen Amy till kyrkan i morse. Hon var så nyfiken så hon bad om att få följa med. Hon blev hämtad 9.15 iklädd sin finaste klänning. Efter kyrkobesöket bjöd Lee-Ann på glass. Vi fick inte riktigt klarhet i vilket som varit roligast; kyrkan eller glassen. Nöjd var hon i alla fall!

När Lilla E kom hem igen så packade vi in oss, HELA familjen, i bilen och körde ner till Glencairn beach. Vi skulle rasta valpen. Det är absolut gångavstånd till stranden (tar väl en kvart att gå) men det blir för långt för Idefix att både gå dit, leka på stranden och sen gå hem igen. Vi tvingade med oss Julius också. Tihi!


Kyrkobesökaren njuter av vår härliga strand.
 

Helt otroligt! Snö på många av bergen vi ser från vår sida. Kall vår verkligen. Härlig kontrast till havet och stranden! 


Mina snygga grabbar!
 

Eilika och Idefix kör lite synkroniserad dans på stranden!
 


Julius och Idefix leker med bollen.
 

Borta i ena änden av stranden mynnar ett vattendrag från bergen ut i havet. Eilika och Idefix ute på en liten sand ö i det kalla vattnet. Vattnet är inte smutsigt utan kommer som sagt var från dom röda bergen.
 

Nu är "ön" inte öde längre!


Idefix på väg, i full fart, över det strömma vattnet från bergen.
 

Oj då, det börjar bli djupt och lillhusse blir nästan lite orolig.
 

Hoppla, hoppla! Hela hunden försvann!
 

Men är man vattendjur så är man!
 

Ganska våt valp!
 

Men glad ändå!
 

Våt valp spanar!

Eftermiddagen har ägnats åt simträning för Harald, lek i sitt rum för Eilika, dataspel för Julius och trädgårdsarbete för mig. Idefix har ägnat sig åt att sova, torka och hjälpa mig lite i trädgården. Ja, Eilika har också hjälpt till i trädgården lite.
 

False Bay Yacht club har arrangerat Spring Regatta i helgen så det har varit fullt med segelbåtar utanför fönstret. Notera dom snötäckta bergen i bakgrunden.

Sen har vi firat världens bästa storasysters födelsedag med fläskkotletter och pasta och gott vin till. Harald var dagens kock! Tyvärr är ju inte födelsedagsbarnet Barbara här (min storasyster som bor utanför Katrineholm) men vi har skålat för henne! Skål och grattis allra käraste storasyster!

1 kommentar:

  1. Vilka effekter det blir när allt speglar sig så i vattenbrynet! Jättefint.

    SvaraRadera