söndag 1 september 2013

Vår och förkylning = vårförkylning!

Första september idag! Det betyder första vårdagen i Sydafrika. Och ja vi har faktiskt lite vårväder idag. Det har varit lite växlande molninghet och vindarna är lite kyliga med termometern står nu på vårlika +17C (på sydväggen i skuggan alltså=norrväggen i skuggan om vi befann oss i Sverige). Tre maskiner tvätt hänger ute och jag är mycket hoppfull att allt ska hinna torka och maken tog caben till träningen. Kollar man in väderprognosen så ser det absolut vårlikt ut. HÄRLIGT!

Men till våren hör även förkylning. Harald har varit krasslig till och från i snart 2 veckor och i fredags kväll började jag känna av både hals och bihålor. Hade även ont i kroppen i går eftermiddag och kväll. På det en mindre bra natt med valp som stökar runt och en ledsen Eilika som kom.

Men med lite Nasonex (kortisonsprej mot bihåleinflammation) och en Alvedon så var det dags för näst sista dagen av valpkurs i morse. Idefix är mer vild än tam på valpkursen och vill mest busa. Han är rysligt stark och det känns ju lite små jobbigt när vi ska byta valpar och jag lämnar över värsta huliganen och får små timida terrier eller en stor sävlig boerboel i stället. Ja, ja han lugnar väl ner sig så småningom. Han tycker ju det är så kul att busa med dom andra valparna, framför allt blandrastiken Atari, inte sitta fint och lyssna på fröken.

1 kommentar:

  1. Alla tycker inte det är kul att lyssna på fröken, men de kan bli fantastiskt bra äbdå!! (och handen på hjärtat, hur många väljer det alternativet om det går att busa istället - jag skulle nog inte göra det ;)

    SvaraRadera